Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 4Creators

Oszczędny w słowach Awatar venomer
    Miasto
    Bydgoszcz/Warszawa/Gdańsk

Domyślnie 4Creators

No to trochę czasu minęło pokazuję niekomercyjne szoty z Warsztatów 4Creators w Warszawie.

Sporo było sprzętu wraz z pachnącym nowością Phase One 645 DF z przystawką Leaf Aptus-II 56mpx. i smaczkiem w postaci obiektywu Schneidera z centralną migawką cokolwiek to oznacza W każdym bądź razie każdy się tym obiektywem zachwycał, ja nie zauważyłem znaczącej różnicy w procesie powstawania moich, ani innych zdjęć.

Szczerze spodziewałem się wodowytrysków za 200 patyków a tu zwykłe fotki o szerszej tonalności i ostrości przewyższające ostrością NAWET różowe żyletki. A i to czego Canon i Nikuś nie mają... Uni Rawy pasujące nawet pod stare wersje Camera Raw Mimo, że sprzęt od kilku tygodni na rynku.

No dosyć paplania. Czas pochwalić się rezultatami masowego produkowania zdjęć na czas. Lampki to jakieś tam Profoto - zaczynając od generatorów, bezprzewodowego sterowania Air po Arri.

W1

W2

W3

W4

W5 (Test Nikusia D3S + 70-200 2,8 II)
    Ostatnio edytowane przez venomer ; 15-02-2010 o 23:55
    Podpis niezgodny z regulaminem - komercja

Domyślnie

wiem że były te fajne warsztaty 4Creators, w sumie dowiedziałem się o nich w czwartek, czyli o kilka dni zapóźno
    Fotki b.fajne, na w4 tylko ciut słabo wygląda twarz modelki po lewej- naturalnie przekrzywiona przy szczęce( niefortunny obrót), no a BW świetne
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Dziwne że na razie jedna osoba skomentowała prace od wczoraj
    venomer, Podoba mi się jak opisałeś doznania z tak zacnym sprzętem
    Co do samych zdjęć, szczegółowość, kolorystyka, oświetlenie, modelki, kadry... wszystko to naprawdę wysokich lotów.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

kazde do w4 wlacznie mi sie bardzo podoba. w szczegolnosci w4 i gra z cieniem. Swietny set moim zdaniem.
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Domyślnie

Na W3 jak dla mnie za duzo miejsca nad modelka. Zle mi sie na to patrzy. NA W5 z prawej wlosy modelki wyszly jak suche siano (mowie o czesci spoczywajacej na ramnieniu). Byc moze tak mialo byc ale na zdjeciu z lewej wyglada to lepiej

Poza tym uwag brak

Domyślnie

wspaniałe zdjęcia!
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

dla mnie trójka Mistrz!!!

Domyślnie

Sprzęt nawet daje radę jak widać

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków/Jaworzno