ALe jak dac 350zl i potem cos dokrecac to nie lepiej dolozyc dalsze 200-250
i kupic Manfrotto i miec go na cale zycie. Az kupilem Manfrotto to mialem 4 statywy.
Szukaj
ALe jak dac 350zl i potem cos dokrecac to nie lepiej dolozyc dalsze 200-250
i kupic Manfrotto i miec go na cale zycie. Az kupilem Manfrotto to mialem 4 statywy.
Znaczy się nie połamałZamieszczone przez Redskull
Bo jeśli chodzi o stabilność to na "długim wyciągu" Sherpom trochę brakuje.
Jacek
jak nie uwazacie jak robicie, to robcie co uwazacieJa sherpe doceniam za mobilnost i gimnastyke
naprawde poreczny statyw...
2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S
MZ ten z Allegro wygląda bardzo plastikowo.
Przekonałem się, że zasada [nie tylko na allegro] jest taka: im większy shit tym większy opis. Ja po smutnych doświadczeniach z imitacjami statywów zbieram na coś porządnego...
Pozdrawiam
powiem tak...dla solidnych lusterek z solidnymi szkłami udźwig to minimum 6kg![]()
a to daje dopiero manfrotto...przerobiłem na velbonie, sherpe oglądałem, fangiera ma kolega - i poza jakością wykonania może być (cena ok 340zł), więc jak zobaczyłem foty z mojej długiej sigmy, a kolega ze swojwj tokiny, to obaj kupilismy zaraz statywy, a nie "profesjonalne" z allegro...teraz to nawet podpięta danubia z vivitarem na bocznym wyciągu ani drgnie
więc nie oszczędzaj - statyw kupuje się na bardzo długo, nie zaoszczędzisz kupując bele co za niewiele, bo nerwów ci nikt nie zwróci...kup MF190PROB albo MF055PROB z głowicami 141RC lub kulową 486RC i bedziesz miał na dożywocie skox w tym temacie, a mnie bedziesz później całował po rekach
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
albo mnie hihi
bo Ci porownywalnie tanio sprzedam
ten FanGier (Twoje allegro)
mialem dlugi czas ale... rzeczywiscie sie rozkrecal trochu...
no i byl dla mnie za niski
ale wiem co czujesz... po co przeplacac
kazdy kiedys dochodzi do zdania ze najtaniej to jest kupic cos najbardziej porzadnego bo i tak kiedys na porzadne zmienisz![]()
jak zwykle sławciu ma rację
zobacz relację z zakupinoego u niego statywu...
sławciu...a pamiętasz o moim trójnogu do monopda?![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
myslalem ze juz Ci sie znudzilo))
bo ja pamietam ale...
ok zmienil sie troche sklad zamawiaczy wiec sprobuje ponownie
podaj mi tylko konkretny symbol ze strony www.foto7.com.pl
teraz sprobujemy od innej stronki
aha i zaloz konto na www.imfoto.pl to ceny zobaczysz inne!
musialem podniesc "oficjalne" bo krzyczeli na mnie strasznie ostatnio ze za nisko![]()
No i stalo sie nie kupilem go zbieram! :P
Daruj sobie Manfrotto. Zapłacisz kupę kasy, a i tak sie rozleci, kwestia czasu i używania. Nie ma niezniszczalnych. Tu za niską cenę masz przyzwoity statyw, aczkolwiek jego masa i udźwig nie kwalifikuje go do miana "profesionalny". Dołóż 100zł i kup też w Abitusie statyw cięższy (ok.3,5kg) i o większym udźwigu (5kg).
np. taki
Dostaniesz dwie płytki, masz dwie poziomice, odwracalną kolumnę, głowicę 3D, wysoki - czego więcej ci trzeba. A za oszczędzone weź dziewczynę/żonę na lody. Naprawdę daruj sobie Manfrotto.
Albo weź ten - krótki opis, więc według kategorii niektórych musi być profesionalny![]()
Skontaktuj się z nami