Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Hotel Kormoran

Domyślnie

Przynajmniej wiem co to perspektywa powietrzna. Dzieki Ekonet. Jak widze Ekonet to dostaje delirki ortograficznej
    A co do fotki to brawo koledzy. To co dyskwalifikuje ja na samym poczatku, to LD. Fakt glupia ramka moze mylic. Lecz to jest nic innego jak blad po usunieciu dystorsji. Stempelek albo kadrowanie. No jak mogliscie nie zwrocic uwagi. Sam musialem sobie poprawic
    Za gratki dziekuje. Na PL jest kolejne. Jesli sie komus podoba to zaczekam na 10-ki
    Ostatnio edytowane przez GUINNESSts ; 18-03-2010 o 13:07

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    ....... Na PL jest kolejne. Jesli sie komus podoba to zaczekam na 10-ki

ożesz Ty ptaszku - rozsmakowałeś się widzę

to
    Gość

Domyślnie

Dla mnie super

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Uwielbiam. Absolutnie w moim ulubionym stylu - mocny obiekt na mocnym tle. Uwielbiam zdjęcia definiujące relacje pomiędzy obiektem a jego tłem.
    Nie jestem do końca przekonany co do cropu. Nie wiem czy jasna górna część tła powinna być w kadrze. Czy ograniczenie zdjęcia do dolnej 2/3, czyli obcięcie całej górnej i najjaśniejszej części tła tuż pod garbem wzgórza, by nie wzmocniło efektu tej fotografii. Wydaje mi się że by bardzo wzmocniło. Bowiem ta jasna część tła dominuje za bardzo zdjęcie stając się niejako dystrakcją dla bardzo ładnej koncepcji - relacja skały z tłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Uwielbiam. Absolutnie w moim ulubionym stylu - mocny obiekt na mocnym tle. Uwielbiam zdjęcia definiujące relacje pomiędzy obiektem a jego tłem.
    Nie jestem do końca przekonany co do cropu. Nie wiem czy jasna górna część tła powinna być w kadrze. Czy ograniczenie zdjęcia do dolnej 2/3, czyli obcięcie całej górnej i najjaśniejszej części tła tuż pod garbem wzgórza, by nie wzmocniło efektu tej fotografii. Wydaje mi się że by bardzo wzmocniło. Bowiem ta jasna część tła dominuje za bardzo zdjęcie stając się niejako dystrakcją dla bardzo ładnej koncepcji - relacja skały z tłem.
    Hmm... A ja myslalem odwrotnie. Chcialem z ta jasna czescia w gornej parti kadru poszukac jakiegos srodka. Kolorystycznej rownowagi.
    Tak roztrzepaliscie ten stary watek, ze musze jeszcze raz podejsc do niego nieco powazniej. W wyobrazni nie moge sie z Toba zgodzic i musze to sobie poprostu scropowac.
    W tego typu kadrach jestem cienki i niewiele rozumiem. Na czuja i tyle
    Artur Romankiewicz w watku Kacze psoty i nie tylko zwracal mi uwage na ten aspekt. Zlekcewazylem moze nie. Zapomnialem. A warto pamietac.
    Dziekuje

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Rzecz w tym że ja też do końca nie jestem pewien co do tego co napisałem. Tak mi się wydaje jak się na to patrzę, ale daję sobie tą możliwość że się mylę...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    bielsk podlaski

Domyślnie

Świetne jak dla mnie.

Domyślnie

Bardzo dobre. Ta "niebieskość" jest - podejrzewam - motywem naturalnym przy lekkiej mgiełce i pewnym kącie padania światła. Tu się to sprawdziło, bo powstało fajne tło kontrastujące hotel.

Domyślnie

Miłe dla oka, dobry kadr.
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Domyślnie

Bardzo ładnie pokazałeś ten " hotel ", kadr i kolory bardzo ładne .
    Pozdro. Wojtek

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów