Krótko-bez lizania.Podjum progresu w mijającym 2009.pzdr.
Szukaj
Krótko-bez lizania.Podjum progresu w mijającym 2009.pzdr.
ale na jej tle jest ładniej wyeksponowany motyw właściwy, ingerencja w tylny plan czyli usunięcie tej niebieskości spowoduje ocieplenie tyłu i pierwszy plan straci, a ponieważ nie jest to taka dawka która by raziła a w moim odbiorze wygląda to naturalnie niczego bym nie zmieniał, zresztą uważam ze wynika to z naturalnego rozkładu światła, czyli w dolnej części planu tylnego światła po prostu nie ma stąd taki koloryt, w przeciwieństwie do górnej części gdzie mamy wyrażne doświetlenie i zmienioną ciepłą kolorystykę, Tomek zrobił bardzo ładną gradację kolorystyczną planów - patrząc na tę fotografię dostrzega się to, i jest to jej niewątpliwym atutemnapisał PABLOOK
Musze przyznać, że bardzo ciekawie się prezentują te skałki pozbawione wszechobecnej niebieskiej dominaty.
Wydają się takie odrealnione.
Powoduje to, że człowiek oglądający tą pracę ma dwa zasadnicze pytania:
1. Albo zatargał tam tą kamienistą kupę, co wydaje się mało prawdopodobne ,
2. Albo, co bardziej realne wydaje się, dobrze wypatrzony kadr i dobrze obrobione zdjęcie jest .
Mi ta niebieskość bardzo pasuje, tylko zadaję sobie jedno, ale za to bardzo ważne pytanie: skąd ona tutaj jest ?
Ostatnio edytowane przez harb ; 14-02-2010 o 09:21
Ten gość w okularach nade mną ma rację.
Ładnie prezentuje się ta praca.
Świetna fota.Zlikwiduj tylko ...kisielowatość....![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Moze nie mam zawyzonych wymagan, ale tutaj wszystko pasuje i to nawet bardzo!
Swietnie to wypatrzyles i bardzo mi sie podoba ten kadr!![]()
Bardzo ładnie wypatrzone.
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
Co tu dużo mówić, świetnie jest ten hotel wyeksponowany, wspomniana niebieskość wyraźnie tu pomaga, a nie przeszkadza - szafa gra![]()
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Zachwycajacy kadr, gratulacje!
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Skontaktuj się z nami