Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Kupuje Fuji S5 PRO

Otrzasnalem sie juz z szoku po kradziezy mojego D300 i teraz wpadl mi w rece Fuji S5 Pro. Naczytalem sie sporo o tym body i mam nadzieje ze sie bedzie dobrze sprawowal.. Jak moj hlip hlip D300. (niech sie zlodziejowi zepsuje).
    Teraz pytania:
    maly przebieg, niecaly rok uzytkowania 2500 klatek kupowac? tak/nie
    czy klatki mozna jakos wyzerowac? Troche to malo 2500.. i tak jakos za rowno....
    Zdrowko

Domyślnie

Równo , bo licznik przeskakuje co 100, licznik można skasować po wymianie migawki i w menu jest pokazane która migawka, jedynie na co radzę zwrócić uwagę to na szarości i czernie. W niektórych egzemplarzach występuje zjawisko nadmiernej magenty w tych obszarach. Nie jest to do usunięcia ale bardzo komplikuje prace.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

licznik zawsze pokazuje równe stany bo zmienia się co sto klatek czyli będzie 2300, 2400, 2500
    a wyswietając 2500 moze być 2501 jak i 2598

jaka cena?

edit; tak to wygląda:
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 13-02-2010 o 00:13

Domyślnie

Się nie przejmuj-bierz to fuji a złodziej niech się z tym d300 męczy- hlip, hlip

ps.no i niech mu( temu złodzieju) bateria wybuchnie...i łapki pourywa...przynajmniej, łapki...
    psII.ten fujik może Ci humor poprawić i tego życzę...
    Marek
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaha35 Zobacz posta
    jedynie na co radzę zwrócić uwagę to na szarości i czernie. W niektórych egzemplarzach występuje zjawisko nadmiernej magenty w tych obszarach.
    Zjawisko magnety...? Szukalem w google 'zjawisko magnety' '... magneta' i nic nie znalazlem... Coz to takiego i jak to sprawdzic?
    Zdrowko

Domyślnie

Podłączę się pod ten wątek - niedawno na all kupiłem używane s5pro (1920zł), w opisie sprzedawca (bardziej handlarz niż właściciel) napisał, że body ma zrobione okolo 32 000 zdjęć.Przyjemną niespodzianką dla mnie był fakt, że licznik wskazuje 65oo
    Jednak dla świętego spokoju mam pytanie do włascicieli s5pro z przebiegiem większym niż 99oo. W jaki sposób body numeruje przebieg np. 12 000 ? Czy wówczas pojawia się piąta cyfra i wygląda to tak- 120oo ?
    Ostatnio edytowane przez gusi ; 13-02-2010 o 08:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magic Zobacz posta
    Zjawisko magnety...? Szukalem w google 'zjawisko magnety' '... magneta' i nic nie znalazlem... Coz to takiego i jak to sprawdzic?
    Zdrowko

zamiast magnety poszukaj magenty

Domyślnie

wstyd... juz wiem magenta czyli kolor karmazynowy. Dzieki!
    Ostatnio edytowane przez magic ; 13-02-2010 o 09:48

Domyślnie

Wieczorem wyślę Ci zdjęcia i zobaczysz o czym piszę , podaj e-mila.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaha35 Zobacz posta
    Wieczorem wyślę Ci zdjęcia i zobaczysz o czym piszę , podaj e-mila.
    Wrzuć tutaj przykłady bo sam jestem ciekaw a pierwszy raz o takim zjawisku słyszę.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów