Siódemka wybija się spośród tej rewelacyjnej serii.
A na forum od dwóch lat piszą, że d200 już nie robi zdjęć.
![]()
Szukaj
Siódemka wybija się spośród tej rewelacyjnej serii.
A na forum od dwóch lat piszą, że d200 już nie robi zdjęć.
![]()
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? A.E.
Cierpliwosc popłaca i wynagradza , swietna seria gratuluję pozdrawiam.
A wiesz co? Śmiać mi się chce bo w dobrym momencie trafiłeś z tym komentarzem a to dlatego, że mój D200 już zdjęć nie robi - utopiłem go tydzień temu w stawie polując na kaczki i raczej już nie odżyje. Dobrą stroną tego faktu jest to, że przesiadam się na D300.
Dzięki za komentarze. Cieszę się, że się Wam podoba.
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Mateuszu, zdjęcia świetne, a gatunku tylko mogę pozazdrościć choć i umnie czasem się pokazuje, to na fotki nie miałem szczęscia. Jedna uwaga - chyba mocno odszumiałeś foty (chyba że się mylę), co trochę pogorszyło widoczność szczegułów na droździku. Pozdrawiam
http://www.henrykkoscielny.pl/najnowsze.php5
D750, D300s, ob. 300/2,8 i parę gratów
Cieszę się, że poruszyłeś ten temat. Ta seria akurat nieodszumiana. Jeżeli jednak biorę się za odszumianie zdjęć to NIGDY nie odszumiam modela (choćby to było ISO 1600). Zawsze w takim wypadku wywołuję 2 NEF-y. Pierwszy, który robi za tło "odszumiam" przez niewyostrzanie, czyli w Capture NX ustawiam sharpening na "none" - dzięki temu szumu praktycznie nie widać. Drugi wywołuję standardowo jak wszystkie inne moje zdjęcia z sharpening na "medium high" i na masce zostawiam tylko wyostrzonego modela.
To co pogorszyło widoczność szczegółów na wszystkich zdjęciach prócz 2 to moim zdaniem nie najlepsze światło przez cienkie chmury + moja ciągła (nota bene frustrująca) nieumiejętność wyostrzania zdjęć po zmniejszeniu. Ostatnio chyba za dużo naoglądałem się się fot wld. Powinienem był chyba mocniej wyostrzyć.
Do tego dochodzi też rozmiar zdjęć, bo na oryginalnych plikach IMO jest wystarczająca ilość szczegółów. Dla porównania - niewyostrzane 100% cropy z gorszego i lepszego światła, czyli z jedynki i dwójki.
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam i życze Tobie, sobie i wszystkim lepszego światełka.
http://www.henrykkoscielny.pl/najnowsze.php5
D750, D300s, ob. 300/2,8 i parę gratów
Super secik,7 ekstra.Kolor tła i zmrożony owoc, tylko potęgują wrażenia zimna.
Wszystki zdjęcia piękne, ale 1 i 7 naj.. Na zdjęciu które pokazujesz powyżej "dwójka" widać Twoje odbicie w oku ptaka - niesamowite. Gratuluję pięknych zdjęć.
Nikon D80 | N 18-70 | N 70-300 VR | S 105 macro | SB-800 |
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Moja jarzębinę też załatwiły kwiczoły. Pierwszego dnia była jena sztuka. Drugiego już trzy. a Trzeciego było z 20 kwiczołów, które raz dwa pochłonęły wszystkie owoce z jarzębiny.
Te ptaszki mają taką zaletę przy fotografowaniu, że nie są płochliwe i można blisko podejść. A do tego są śliczne![]()
Skontaktuj się z nami