Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    to
    Gość

Domyślnie Identyfikacja gatunku

No głupia sprawa i jest mi wstyd, bo mam te fotki od wiosny i w zasadzie nie wiem, co to jest za gatunek Wstyd jak diabli, bo chciałbym pokazać te fotki (komukolwiek), a nie wiem co na nich jest

Czy ktoś pomógłby w identyfikacji? Dla Was pewnie to nie problem. Szukałem w różnych atlasach ptaków, ale bez skutku. Przypuszczam, że to może być samica, która nie wyróżnia się szczególnie ubarwieniem.

Fotki z wiosny. Pomożecie?

1.

2.

Pozdr!
    Tomek

Domyślnie

Dla mnie to wygląda jak...piegża...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Dla mnie to wygląda jak...piegża...
    Hmmmm... faktycznie, do opisu na wikipedii pasuje No to nieźle mi się trafiło

Domyślnie

i mnie wygląda na piegżę Trzeba poczekać na przyjście kolegi sekty, wtedy na 100% zidentyfikuje pierzaka
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    i mnie wygląda na piegżę Trzeba poczekać na przyjście kolegi sekty, wtedy na 100% zidentyfikuje pierzaka
    Jestem .
    Tak, zdecydowanie piegża, ale płci to się po zdjęciu określić nie da - to może być równie dobrze samiec jak i samica.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

to
    Gość

Domyślnie

Andrzej, Waldek, Mateusz,

dziękuję za pomoc Wiedziałem, że dla Was to będzie pikuś (pan pikuś )

Tomek

Uprawnienia umieszczania postów