Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie D300 - Rozbudowa bufora pamięci

Wiem, że w D3 można rozbudować bufor pamięci i zamiast "fabrycznych" 18 NEFów możemy w serii zapisać ich aż 43!
    Usługa taka kosztuje ok. 500$
    Oto źródło (nieudolnie przetłumaczone, ale sens zrozumiały): http://translate.googleusercontent.c...WGDrCP53fRyEDA

Jestem ciekaw, czy w D300 (i np. D200) też jest taka możliwość. No i ciekawe, czy nasz "Postęp" oferuje takie usługi. Interesował się ktoś tym kiedyś?
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

A to ciekawe :]
    Pozdrawiam
    Szymon W.

Domyślnie

Pewnie na postępu, jeżeli jest, to cena usługi przewyższa koszt sprzętu...
    никон

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Wiem, że w D3 można rozbudować bufor pamięci i zamiast "fabrycznych" 18 NEFów możemy w serii zapisać ich aż 43!
    Usługa taka kosztuje ok. 500$
    Oto źródło (nieudolnie przetłumaczone, ale sens zrozumiały): http://translate.googleusercontent.c...WGDrCP53fRyEDA

Jestem ciekaw, czy w D300 (i np. D200) też jest taka możliwość. No i ciekawe, czy nasz "Postęp" oferuje takie usługi. Interesował się ktoś tym kiedyś?
    Nigdy nie było takiej oferty Nikona dla D300(200).

Domyślnie

Na Postępu ta usługa kosztowała w końcu listopada 1200zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwy49 Zobacz posta
    Na Postępu ta usługa kosztowała w końcu listopada 1200zł.
    Ale do jakiej puszki, chyba do D3.
    Nigdy nie słyszałem o powiększeniu bufora pamięci w innych puszkach niż D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Ale do jakiej puszki, chyba do D3.
    Nigdy nie słyszałem o powiększeniu bufora pamięci w innych puszkach niż D3
    Bufor mozna powiekszyc tylko w D3. W innych puszkach nie ma takiej mozliwosci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Bufor mozna powiekszyc tylko w D3. W innych puszkach nie ma takiej mozliwosci.
    Dlatego zaraz sprzedam swojego D300 i lecę kupić nowego D3, aby szybciutko oddać go na Postępu, celem powiększenia bufora (no, może przy okazji wyczyścić matrycę, skalibrować AF i podkleić gumy)
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Do D3

Domyślnie

A na czym polega ta rozbudowa? Wstawiają dodatkowy "RAM", czy software'owo to tuningują? Czy wystarczy wlutować scalaczek w miejsce starego (małego) i śmiga?
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów