Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Epson vs. Durst Lamba - gamut

O ile większy gamut ma wydruk z Epsona na dobrym papierze od c-printa z Lambdy na papierze Kodak Endura Ultra? Czy jest to duża różnica?

Domyślnie

A po co drukować Epsonem na wyżej wymienionym papierze? Chyba nikt takiej kombinacji nie stosuje. Poza tym, jeśli już, to jakim Epsonem?
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Napisałem "wydruk z Epsona na dobrym papierze" (np. Ilford Galerie Gold Fibre Silk) vs. c-print z Durst Lambda na papierze Kodak Endura Ultra.

Domyślnie

Fakt, przeoczyłem, przepraszam za OT. A tak nawiasem to najlepiej naocznie sprawdzić. Gdyby była pilna potrzeba to daj znać na priv.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Wygląda na to, że będę musiał sprawdzić sam. Jakoś nie mogę całkowicie zrezygnować z klasycznych odbitek, mimo obiektywnych przewag wydruków cyfrowych..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpl Zobacz posta
    O ile większy gamut ma wydruk z Epsona na dobrym papierze od c-printa z Lambdy na papierze Kodak Endura Ultra? Czy jest to duża różnica?
    O ponad 260tyś dE^3 - Lambda na glossie ma 612224 dE^3 gamutu, mój Epson 7880 na PGPP ma 876835 dE^3. Różnica jest spora, szczególnie dla jasnych, nasyconych seledynów, błękitów, żółcieni, oranży i karminów.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 25-01-2010 o 19:14

Domyślnie

Dzięki Czornyj! Nie spodziewałem się tak precyzyjnej odpowiedzi

A Tobie zdarza się czasem zrobić klasyczną odbitkę, czy już tylko wydruki?

Uprawnienia umieszczania postów