samek, ja po prostu nie lubię, jak specjalnie przeinacza się sens moich wypowiedzi
jak dla mnie to także możemy wrócić do pierwotnego tematu
Szukaj
samek, ja po prostu nie lubię, jak specjalnie przeinacza się sens moich wypowiedzi
jak dla mnie to także możemy wrócić do pierwotnego tematu
Mamiya + Sony
A ja chyba zrozumiałem co chciał pokazać tym wykresem kh29228 . Jak w temacie wątku RF vs SLR, ten test "pokazał" cytuję Naszego Wybitnego Fotografa" Czucie i wiara silniej mówi do mnie / Niż mędrca szkiełko i oko" .
Główna różnica między 50/1.2 i 58/1.2 to różnica ogniskowej, wbrew pozorom spora. Z tego powodu 58 mm przy takim samym świetle da korzystniejsze rozmycie tła czyli bokeh. Ciekawe jak na tym wykresie wyglądałaby nowa 50-tka Nikona AFS, chyba byłaby najlepsza.. (pod względem ostrości). Zdaje się, że głównym powodem dla którego cena tego Nikkor Nocta jest tak wysoka to jego znakomita redukcja odblasków. Drugim powodem jest pewnie niska liczba wyprodukowanych egzemplarzy - płaci sie "premię kolekcjonerską". Podobna sprawa z 28/1.4D - wkrótce ma być chyba 24/1.4 AFS więc wydanie tych 10 tys zł na 28/1.4 mijać się będzie z jakimkolwiek celem. No chyba że nowy 24 kosztować będzie więcej![]()
Mam pytanko ma ktoś tego nocta 58mm 1.2 z naszego forum? Tak przy okazji może ktoś coś skrobnie na jego temat i poprze jakimś kadrem. Widziałem gdzieś w necie i powiem ze bokeh jest taki jakiś... inny, fajny, ciekawy.
wiecie, z lajką to jest taki problem, że jak się zachoruje, to zostaje jedynie kupić.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Zawsze można szukać magii w przedwojennych Elmarach bez powłok![]()
Mozna miec lajke i mozna lajki juz nie miec. I nie cierpiec z tego powodu jakos szczegolnie.
Niesamowitym jest jak w przeciagu ostatnich 15 lat zmienili sie target tej firmy![]()
Ostatnio edytowane przez Keek ; 30-01-2010 o 01:23
Skontaktuj się z nami