Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Domyślnie Fotografia samochodu

Witam... ostatnio kolega poprosił mnie abym sfotografował jego (chyba) wujka 2 hamery - bialy i czarny, gdyz chcą zrobić jakies ulotki i sie gdzies zareklamowac, nie wiem o co chodzi dokladnie jeszcze... Chodzi o to, jak najlepiej przedstawić takie auta... oczywiscie zdjecia beda na dworze, w czwartek kolo 15-16... Moim pomyslem bylo aby jak juz sie lekko ciemno zrobi, zaparkowac te 2 auta przy molo w orlowie (w gdyni), aby to molo bylo w tle... a bryki chcialem doswietlić lampą blyskowa z czasem migawki mysle na 15-20 sek... myslicie ze to dobry pomysl? czy trzeba miec porzadne doswiadczenie z taka fotografia... czy lepiej moze tradyjnie kolo 15 (jeszcze jasno) postawić w miare dobrym swietle i walnąć zdjecie... kazda rada na wage zlota... oczywiscie to co pod postem posiadam+ statyw...
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erbe Zobacz posta
    moje początki

I jak to uzyskać w poście #280 i dalej.

http://www.forum.nikon.org.pl/showth...=69089&page=28

Przynajmniej ja bym to tak widział.

Oraz filmik z YOUTUBE

Domyślnie

własnie chyba kiedys widzialem tego posta dlatego o tym pomyslalem dzieki za przypomnienie!
    ...

Domyślnie

Błyskanie na samochody to wyższa szkoła jazdy i jak nie masz w tej materii doświadczenia to raczej sobie odpuść flesze. Poszukaj jakiegoś w miarę jednolitego otoczenia na otwartej przestrzeni ,żeby potem nie było odbitego w lakierze "bałaganu/papki" => (np. nie wjeżdżaj do lasu). Zabierz ze sobą polara i statyw. Najlepiej jakby było pochmurne niebo - chmurki ładnie porobią za dyfuzor i zmiękczą światełko. No i podstawa to to żeby fury były czyste. Jeżeli to są hamery, czyli terenówki, może poszukaj jakiegoś fajnego otoczenia typu żwirownia czy coś w tym stylu - duże górki piasku mogą stanowić fajną scenerię. Ja kiedyś cykałem roverka na żwirowni i wyszło mi coś takiego

....dla hamerów była by to fajna sceneria. Widzę ,że mieszkasz nad morzem - a może dało by radę zrobić foty w jakimś porcie, wśród kontenerów itd...
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 04-01-2010 o 22:40

Domyślnie

no wlasnie caly czas sie zastanawiam nad miejscem... dowiedzialem sie w jakim celu te zdjecia i bedzie to oferta, na 100dniówki, czy 18stki czy inne aby podjechac takim hammerem takze mysle ze motocross (np.) odpada moim zdaniem (ale jest taki bardzo blisko). Wydaje mi sie ze powinno to elegancko wygladac... ale nie mam caly czas pomyslu na lepsza miejscowke...
    ...

Domyślnie

no to jakis luks hotel najlepiej z doormanem dywanem i baldachimem przed wejciem
    Nikon

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Jeśli to ma być wynajem na imprezy, to widziałbym to w nocy, trochę dymu z wytwornicy i kolorowych "dyskotekowych" świateł. Taka sceneria będzie pod temat, a jednocześnie pozwoli ukryć wiele niedociągnięć, których przy braku doświadczenia nie sposób uniknąć.

PS

Sztuczne ognie są jeszcze dostępne w sklepach

Domyślnie

o jest to pomysl! tylko nie wiem czy wlasciciel jakiegos hotelu zgodzi sie na to aby jego hotel był czescia reklamy...

EDIT:
    Art Erie tez dobre! do czwartku mam czas, wiec na pewno cos wymysle...
    ...

Domyślnie

Jak to ma być do reklamy wożenia na studniówki i takie tam to nie robiłbym jednak wiochy z dymem i światełkami. Po prostu - czysty kadr na tle fajnej architektury, a do tego może ujęcie wraz z szoferem.

Domyślnie

Probowalem przed chwila robić takie zdjecias jak RRBM na podworku (nie za duzo miejsca, ale auto stoi) i przyznam ze nie jest to ciężkie, myslalem ze bedzie gorzej... nie wiem za bardzo jak z 2 autami bedzie, ale chyba bede tego sposobu probowal...
    ...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów