Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Magda i Ania

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Magda i Ania

Witam wszystkich jak zwykle nie mam pojęcia do jakiej kategorii, ale myślę, że załapie się pod portret, mimo, że niektóre ewidentnie portretami nie są.
    Warunki miałyśmy trochę hardcore'owe - biała ściana, prześcieradło, słabe oświetlenie, stąd czasy 10-25, a to wszystko z ręki, bo statywu się jeszcze nie dorobiłam ;] liczę na konstruktywną krytykę!

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    i takie.. ehm, bonusy:

1.
    2.

Domyślnie

fajnie, że kombinujesz nie zwracając uwagi na brali sprzętowe...
    to najlepsza droga do rozwoju.

6 ewidentnie nieostra - wywal bo razi.

w pozostałych cos mi nie lezy konwersja do b&w
    jakby mało kontrastu....
    szaro-szare, a nie czarno-białe....

kadry dość klasyczne... na początku to dobrze
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Przed chwilą byłam chyba na Twoim photoblogu. Dziwny zbieg okoliczności
    Masz tam zdjęcie jak wyglądały przygotowania do zdjęć, więc gratuluję pomysłowości. Jesteś młoda i jak na swój wiek to całkiem nieźle sobie poradziłaś. Masz czas na rozwijanie umiejętności
    U koleżanki w czerwonych butach strasznie pomarszczył się materiał rajstop. Razi po oczach. Trzeba czasem się dobrze przypatrzyć zdjęciu.

Domyślnie

z szóstki mam jeszcze taką wersję:

tylko wydawała mi się trochę.. za mocna. dziękuję za miłe słowa i za krytykę!

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Czwórka prześliczna. Reszta taka sobie, włącznie z nieudanymi.
    Czy ta kasza na szóstce, zarówno poprawionej jak i oryginalnej, to próba "uartystycznienia" technicznie nieudanej, czyli nieostrej, fotki?

A drugi bonus - zaglądać takiej młodej panience pod sukienkę? A fe!
    Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 30-12-2009 o 20:21

Domyślnie

i tak, i nie. lubię podrabiać analogi, tylko jeszcze nie doszłam do tego jak to POPRAWNIE zrobić. a zdjęcie rzeczywiście, nieostre było, acz dałoby się je ładnie wyostrzyć.

Domyślnie

Wyostrzanie nie da nigdy takiego efektuk, jak powinno byc juz przy nacisnieciu migawki. A moze pokazala bys cos w kolorze? Ale i tak niezle z ostroscia jak na takie czasy i robienie z reki. Modelki ladne szczegolnie ta z pierwszej fotki

Domyślnie

z kolorem ciężko, ponieważ od początku zakładałyśmy, że robimy czarno-białe i przy Magdzie (tej z pierwszego zdjęcia) nic do siebie nie pasowało. no i sukienka ma okropny kolor ;] postaram się coś jeszcze dorzucić, bo w końcu dostałam w łapy swój komputer, gdzie mogę otworzyć RAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olusz Zobacz posta
    postaram się coś jeszcze dorzucić, bo w końcu dostałam w łapy swój komputer, gdzie mogę otworzyć RAW
    Przede wszystkim rozjaśnij zdjęcia. Spójrz na histogram.

Uprawnienia umieszczania postów