Witam , poproszę o informacje po czym można poznać ze to urządzenie jest przewidziane do pracy z aparatami marki canon lub nikon? Dziękuje.
Szukaj
Witam , poproszę o informacje po czym można poznać ze to urządzenie jest przewidziane do pracy z aparatami marki canon lub nikon? Dziękuje.
???? Pocket Wizard Plus II jest uniwersalny (jak zdecydowana większośc wyzwalaczy radiowych) i mozna go stosowac z nikonami, canonami, pentaxami itd itd.
Z Sony Afla przez adapter, bo te aparaty mają inna stopkę.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
ok dziękuje.
jest jeden niuans - jest robiony w dwóch wersjach częstotliwości - CE (europejskie 433 MHz) i amerykańskie FCC (344 MHz), bo na tych kontynentach sa inne zakresy fal radiowych które mozna używac bez zezwoleń.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Co do kabelków. Musisz sobie dorobić sam. Filozofia jest ŻADNA. To są 2 żyły. W pocketa wchodzi mały jack mono (więc ma 2 styki) pod lampe sb900 kostka z wyprowadzonym kablem od stytku centralnego i masy (czyli 2 styki). Możliwe, że sb900 ma wejście od kabla typu PC (też 2 styki), wtedy możesz zrobić kabel PC - mały jack. Żyły można krzyżować, w nikonie to nie problem (niektóre canony są na to wrażliwe).
Zapewne wszystko znajdziesz na allegro.
Skontaktuj się z nami