Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Gejsza

Domyślnie Gejsza

Moja wariacja na temat kraju kwitnącej wiśnii. Jak zwykle autoportret i jak zwykle ciekawa jestem Waszej opinii

Życzę miłego oglądania i pozdrawiam

D300s, F4s + N 80-200/f 2.8 D ED, N 35-70/f 2.8 D, N 50/f 1.8 D, T17-50/f 2.8, SB900

Domyślnie

Ja rozumiem dekolt, ale rozpuszczone włosy, to rozpusta jakiej świat nie widział Zbyt kontrastowo jak dla mnie. Przydałoby się więcej światła i lżejsze tony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    rozpusta jakiej świat nie widział
    hehehe uśmiałam się nieźle ;D

co do kontrastów to ten sposób najbardziej mi leżał, chciałam żeby było wyraziście i taka wersja do mnie przemówiła
    D300s, F4s + N 80-200/f 2.8 D ED, N 35-70/f 2.8 D, N 50/f 1.8 D, T17-50/f 2.8, SB900

Domyślnie

Podejrzewałem, że to jak najbardziej zamierzone, bo pamiętam kilka twoich wcześniejszych prac. Nie wiem tylko, czy na początek jest to dobra droga. Można portretować jak Irving Penn - bazując na obrysie modela, ciężko i mrocznie, tylko, że jest to cholernie trudne. Szczególnie w przypadku tej pracy przydałaby się odrobinę inna konwencja. Wykonać dobry low-key jest bardzo ciężko i wymaga to nie lada doświadczenia. Z drugiej strony miękkie kątowe światło z okna i mała przysłona zawsze wypadają dobrze. Nikt ci nie broni później podciągać kontrastów lub kolorów. Co więcej, w przypadku mało-kontrastowego obrazka to łatwe, kiedy zdjęcie jest już kontrastowe - trudne. Jeżeli mogę coś doradzić: Wynajmij sobie studio na kilka godzin z ewentualnym małym szkoleniem. Zobaczysz jak wyglądają różne typy światła i będziesz mogła wybierać je bardziej świadomie, zależnie od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Mnie wiele nauczył Jacek_Z, który ma studio fotograficzne w Bydgoszczy.

Domyślnie

Od niedawna mam dwie błyskotki z parasolkami i z nimi głównie eksperymentuje. Tu użyłam jednej z nich + blenda. W autoportretach trudno jest ustawić dobrze ostrość, gdy jest mała GO, z czym się wiąże mała przysłona w moim obiektywie, dlatego tu fotografowałam na dużej. Dodatkowo zastosowałam efekt czerwonego filtra. Ogólnie lubię się uczyć sama i często na własnych błędach, ale dzięki za radę, pomyślę nam wynajęciem studia (może akurat to w Bydgoszczy) lub poproszę o pomoc mojego "mentora", by użyczył mi uczelnianego studia

Zbanowany
    Miasto
    NY,W-w,W-wa

Domyślnie

Na tym zdjeciu podobna jestes do Monici Bellucci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Salleh Zobacz posta
    nie powiem, nie pierwszy raz to słyszę raz nawet, dzięki temu podobieństwu, dostałam fuchę jako modelka do kalendarza ściennego dla pewnej firmy produkującej wódkę ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Salleh Zobacz posta
    Ubiegłeś mnie, to samo miałem napisać

Domyślnie

ja tam się nie znam ale fajny ten pieprzyk na lewej piersi a tak to ten no sympatyczny portrecik
    Nikon D40X + NIKON F90X + N18-55 + N35 F1.8G + N50 1.8D + Sigma 50-150 F2.8 II + Helios 58mm F2
    http://dominik-kowalski.pl http://comp-net.eu

Uprawnienia umieszczania postów