Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: d90 a portret

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    mogles wybrac 450d...obrazowanie canona, ktore lubisz,puszki porownywalne...no wiecej funkcji w d90 + video ale w koncu chodzi o fotkicanon dla odmiany lepsza rozdzielczość itepe...
    pozdrawiam
    st.
    450D nie wchodził w grę, wg. mnie to nie jest porównywalna puszka z D90 (wg. mnie bliżej D90 do 50D niż 450D do D90). Kiedyś bawiłem się 450tką w sklepie, odrzuciłem go ze względu na ergonomie. Mało przycisków brak drugiego pokrętła, brak drugiego wyświetlacza (z którego w d90 non stop korzystam). D90 jest bardziej "pro" w tym segmencie amatorskich body. Obrazowanie poza kolorami również jest gorsze w Canonie, mniejszy zakres tonalny, iso itd. AF również na kożyść D90. Podsumowując, D90 jest po prostu lepszy pod każdym względem pomimo jaskrawych kolorów
    make pictures, not war

Domyślnie

calkowita zgoda,chociaz odwzorowanie kolorow to dla mnie absolutny priorytet.Ale na szczescie sa tutaj tacy, co potrafia z d90 wycisnac kolory portretowe a la 5d sam napisales,ze nikon wymaga dluzszego postprocesingu zeby 'ustawic' w nim kolorki.a do kazdej puszki mozna sie przyzwyczaic
    pozdrawiam
    st
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Ja mam D90 już prawie rok i jestem z niego zadowolona, a z nikkorem 50mm wychodzą naprawdę bardzo fajne.
    Nikon D90| N18-105 3.5-5.6G| N50 1.8| SB-900

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów