Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie makro-biedron :)

moje pierwsze zdjęcie na forum,
    aż się boję

biedronka wczoraj się obudziła,
    więc wykorzystałam okazję
    d90, 50/1.8 skarby

Domyślnie

dobrze ze probujesz szkoda ze w takim stylu. zdjecie jak dla mnie za ciemne a biedrona jakas sucha. Kompozycja slaba, ale moje nie sa lepsze wiec probuj. Ale jak mnie nauczyl dark trzeba cwiczyc, oswietlenie zas jest podstawa, tutaj nie wiem czy swieca byla zapalona obok biedroneczki. Slabiutko
    pozdrawiam
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Bardzo kiepsko, no ale jakby nie patrzeć pierwsze zdjęcia makro tak właśnie wychodzą . Ćwiczyć i oglądać zdjęcia innych. Przejrzyj wątki Bulltera, arachiusza i Darka , można tam znaleźć cenne wskazówki .

PS. Jakim szkiełkiem było robione??
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez villemo117 Zobacz posta
    biedronka wczoraj się obudziła,
    więc wykorzystałam okazję
    Wygląda jakby raczej odeszła do biedronkowego raju... Próbuj dalej, najlepiej w naturalnych warunkach i przy naturalnym świetle (wiem, ciężko będzie w tym "sezonie").
    Pozdrawiam

Domyślnie

ale GO jest jak się patrzy
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainer Zobacz posta

PS. Jakim szkiełkiem było robione??

NIKKOR 28-105, 1:3.5/4.5 D
    + pierścienie pośrednie delta
    d90, 50/1.8 skarby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anja_G Zobacz posta
    Wygląda jakby raczej odeszła do biedronkowego raju... Próbuj dalej, najlepiej w naturalnych warunkach i przy naturalnym świetle (wiem, ciężko będzie w tym "sezonie").
    Pozdrawiam
    hehe nie odeszła, jak robiłam to mi ciągle zwiewała z kadru
    na tym zdjęciu przycupnęła na chwilę ...

wiem ze w naturalnym lepiej wychodzi o 100 razy,
    światło odbite było od białej kartki,

mam z tym niemały kłopot, trochę robię też zdjęć biżuterii
    i nieraz mi taka masakra wychodzi...
    tylko te dzienne są w miarę do przyjęcia,

jednak nie byłam pewna czy biedron wytrzyma do rana
    a rano już jej nie było...
    d90, 50/1.8 skarby

Domyślnie

Ale te charakterystyczne ustawienie nóżek i czułków +wcisk na prawej pokrywie i sprane kolory nadają jej wygląd jak zombiakowi wyciągniętemu prosto z kolekcji entomologa

Za kolegami. Jeśli błyskasz, staraj się robić to równomiernie. Zbyt duża i ważna część ciała owada pozostaje w cieniu. GO ok, choć jak patrzę na bokeh tego obiektywu, pomijany w makro, zaczynam jednak doceniać jakość stałek.

Poeksperymentuj ze światłem mieszanym lub odbijaniem światła błyskanego. Efekty mogą przyjść bardzo szybko
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

rzeczywiście biedronka udała się chyba do Hadesu, zastanawia tylko fakt czy został opłacony Charon bo jak dla mnie chyba nie
    nikon i trochę kolorowych szkiełek

Domyślnie

Ciemno, za ciemno, ale ćwicz, nie zniechęcaj sie tylko ćwicz. Więcej białek kartki, inne nachylenie, poszukaj więcej źródeł światła.

Uprawnienia umieszczania postów