Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Produkty spozywcze

Witam
    Zamierzam sfotografować produkty piekarnicze takie jak chleb,bulki etc.
    Zdjecia produktow beda zamieszczone w moim katalogu firmowym.
    Chcialbym uzyskac porade odnosnie fotografii tego typu ,jak(to moj 'oierwszy raz' w tym temacie)
    Czy polecicie mi Cubelite firmy lastolite? Nie zamierzam tego oswietlac lampami studyjnymi poniewaz posiadam 3 x Sb 800
    Pozdrawiam

Zbyszek
    Ostatnio edytowane przez thores ; 01-11-2009 o 08:53
    Potęga doznań...
    Fotografie z podróży.
    www.flickr.com/photos/thores/sets/

Domyślnie

A po co swiecic? Nie lepiej pokombinowac z zastanym? Ew blenda i 1x lampka? To maja byc zdjecia smaczne i skuteczne, a nie sterylne i wyprane z klimatu
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Ja polecam. Co z tego że wyprane, jak ludzie lubią 'czyste' jedzenie. SB-ki starczą w zupełności, jakoś ładnie ustawić jedną lub dwie i będzie czysto ładnie i wygodnie, praktycznie obróbka to zmniejszenie i przygotowanie dla weba.

pzdr
    mati

Domyślnie

Świecić miękko, przede wszystkim. Zadbać o jednolite, jasne tło. Unikać głębokiego cienia (stosując różnego rodzaju modyfikatory światła błyskowego - softboxy, parasolki, blendy, dyfuzory), jednak nie spłaszczać fotografowanej sceny.
    Delikatnie rysować światłem, zwarając uwagę na światłocienie i przejścia tonalne.

Najlepiej wyobrazić sobie, że ta bułka to twarz jakiejś pięknej modelki Wtedy wszystko pójdzie dobrze.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Posiadam wszystkie te zabawki oprocz Cubelite, mysle ze czas zainwestowac w ten produkt9?), Jesli macie jeszcze jakies pomysly lub tutki to bardzo poprosze o jakiekolwiek info.
    Po probach dam znac jak sytuacja sie potoczyla.
    Potęga doznań...
    Fotografie z podróży.
    www.flickr.com/photos/thores/sets/

Uprawnienia umieszczania postów