Close

Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Nowart, jeśli nie odpowiada Ci gospodarz i miejsce, to naprawdę możesz iść na inne forum, albo stworzyć własne. Nikt Cię nie zmusza do tego, żeby tu zostawać.
    Oby tylko takie podejście nie spowodowało, że forum będzie świeciło pustkami......
    Tylko co komu po takim forum?
    Problemem nie są przecież relacje pomiędzy właścicielem, administratorem, moderatorem czy użytkownikami forum tylko pomiędzy użytkownikami nikonów, a serwisem który ma bardzo "swobodne "podejście do tego do czego został powołany.
    Tak czy owak zakładam, że apel o osobistych wycieczkach dotyczy też moderatorów.

A wracając do meritum to myślałem, że rozmawiamy o alergicznej reakcji NP na pewien projekt naszego kolegi i równie szybkiej reakcji Forum?
    A skoro taka reakcja nastąpiła to rodzi się pytanie czy jesteśmy na forum prywatnym, niezależnym stworzonym przez użytkowników, czy jest to forum firmowane przez kogoś i o pewnych niewygodnych rzeczach nie wypada mówić?
    Proszę mnie źle nie zrozumieć. Jestem zwyczajnie ciekawy.
    nic...

Domyślnie

Widzisz, problem w tym, że niektórzy się stawiają tylko po to, by się stawiać. Przecież powody, dla których Piotr prosił o przyhamowanie są oczywiste, ale niektórzy muszą jątrzyć, bo już tak mają. Zauważ, że nie broniłem NP, chociaż nie miałem z nimi nigdy problemu. Ja po prostu jestem już zmęczony tym robieniem dymu dla dymu. Wystarczy mi tego co widzę w TV. Wirtualne palenie opon nie ma sensu. Inicjatywa odniosła wstępny sukces, jeśli nic się nie zmieni, to będzie można to pociągnąć dalej. Podejrzewam, że jeśli wszystko rozejdzie się po kościach, to również Piotr wycofa swoją prośbę. Ale nie uprzedzajmy faktów. Nikon Polska ma teraz pole do popisu - może przekuć tą porażkę na swój sukces. Zarządzanie reklamacjami to doskonała metoda tworzenia pozytywnego wizerunku firmy.
    Tak, tu masz rację, NIKON SERWIS stoi przed wielką szansą w Polsce.
    Pozdrawiam

Ps czy mogę zacytować Cię w stopce.
    Ostatnio edytowane przez Kalmar ; 30-10-2009 o 17:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Jezu, to straszne.

Aha - już jedno takie konkurencyjne z pełną wolnością wypowiedzi powstało dzięki temu forum
    Szuwarek "nie zaczepiaj się" bo potrafię dowalić !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalmar Zobacz posta
    Tak, tu masz rację, NIKON SERWIS stoi przed wielką szansą w Polsce.
    Pozdrawiam

Ps czy mogę zacytować Cię w stopce.
    Za 500zł możesz

Domyślnie

Zarządzanie reklamacjami to doskonała metoda tworzenia pozytywnego wizerunku firmy.
    madre slowa
    sam to robie na codzien, ale to wymaga pewnego doswiadczenia i bardzo chlodnej analizy, aby ustalic balans pomiedzy interesem firmy i szeroko rozumianym "customer satisfaction".
    Nie wydaje mi sie, albo tego nie wiem, aby NP mial kiedykolwiek profesjonalny zespol zajmujacy sie reklamacjami (rozumianymi doslownie => reklamacja = niezadowolenie z uslugi/produktu/serwisu). Wydawalo mi sie, ze robine to bylo ad hoc przez kogos z infolinii.
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez semyazza Zobacz posta
    madre slowa
    sam to robie na codzien, ale to wymaga pewnego doswiadczenia i bardzo chlodnej analizy, aby ustalic balans pomiedzy interesem firmy i szeroko rozumianym "customer satisfaction".
    Nie wydaje mi sie, albo tego nie wiem, aby NP mial kiedykolwiek profesjonalny zespol zajmujacy sie reklamacjami (rozumianymi doslownie => reklamacja = niezadowolenie z uslugi/produktu/serwisu). Wydawalo mi sie, ze robine to bylo ad hoc przez kogos z infolinii.
    Zwykle niestety takie sprawy są rozwiązywane przez najsłabsze ogniwo w firmie. Tymczasem przy małych nakładach finansowych i pracy, można z tego zrobić atut przedsiębiorstwa.

Domyślnie

To może po prostu poczekamy aż Nikon czy jego serwis zajmie takie czy inne położenie bo jest 22 str wątku i cały czas go czytam ale może szkoda bić dalej pianę skoro i tak nic szybciej się nie dowiemy - tyle lat ludzie żyli z takim serwisem więc nawet jeśli będzie to poniedziałek to 4 dni nas nie zbawią (tym bardziej że na stronie wypowiadali się ludzie których "naprawy" trwały 3 miesiące )
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Tymczasem przy małych nakładach finansowych i pracy, można z tego zrobić atut przedsiębiorstwa.
    Atut to pewnien jest, ale uwierz mi.... ani to nie sa male naklady, ani malo pracy
    Naklady, jesli rzeczywiscie reklamacje maja byc rozpatrywane sumiennie i obiektywnie nie moga byc niskie, gdyz nie mozna odrzucic wszystkich - odrzucic nalezy te bezzasadne, a u znac te oczywiste - a to sie oczywiscie wiaze z dostarczeniem klientowi nowego urzadzenia, lub chociazby darmowego *) wsparcia serwisowego.

*) darmowego dla klienta, ale oczywiscie ktos za to musi zaplacic...
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

Domyślnie

Akurat z tymi bezzasadnymi jest tak, że też powinny być w miarę możliwości rozpatrywane korzystnie dla klienta Ja mówię o małych nakładach w stosunku do odniesionych z tego tytułu korzyści.

Domyślnie

tu nie ma sztywnej linii - pracujesz na zasadzie case by case
    oczywiscie, ze jesli sie odrzuca reklamacje w formie calosciowych żądań klienta, to otrzymuje on zawsze oficjalne wyjasnienia, czasami jakis gadzet. Nigdy sie nie zostawia sprawy bez odpowiedzi, lub w formie tandetnego "nie bo nie".
    po drugie, co jest tez wazne - w pewnych aspektach korporacja nie pozostawia niczego bez odpowiednich driverow - jesli jest proces, to sa rozniez i metryki - podstawowa zasada ISO - mierzyc i kontrolowac. Ja wiem ile spraw powinienem zakonczyc z jakims rozwiazniem komercyjnym i teoretycznie ile moge na to przeznaczyc - tym sposobem zawsze wiem gdzie jestem i co jeszcze moge, choc szczerze - akurat jesli chodzi o moj dzial, to mam budzet nieograniczony, choc pilnie obserwowany z gory - Wielki Brat czuwa
    Wracajac do Nikona i reklamacji - Tworzenie od zera takiego dzialu moglo by byc dla nich pewnym wyzwaniem - nie maja doswiadczenia i prawdopodobnie zasobow, a jedynie pewne wyobrazenie jak taki dzial powinien funkcjonowac. Po drugie - obecne problemy w serwisem wg mojej opinii wynikaja z bledow w zarzadzaniu i z niedoszacownia sil i srodkow niezbednych do zaspokojenia popytu na serwis - normalne - firma oszczedza narazajac sie na gniew klientow, raportujac jednoczesnie dzieki owym oszczednosciom dobre wyniki finansowe. Czy w takim klimacie wyobrazasz sobie tworzenie dzialu odpowiedzialnego za relacje z klientami i zarzadzanie reklamacjami? nie sadze...

Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów