Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Photoshop cs2 czy warto?

Konkretniejszą obróbka zdjęc sie nie zajmowałem, najwyżej rozjasnienie wykadrowanie. Teraz wpadł mi w ręce Photoshop cs2 czy można nim wykonywać takie rzeczy jak: wygładzanie skóry, składanie 2 obrazów doświetlonego i niedoświetlonego w jedno dobrze doświetlone zdjęcie(pozbycie się cieni). Czy tez nie warto zaprzatać sobie głowy tym programem a pomysleć o Adobe Photoshop Elements 7 Oprogramowanie bedzie wykorzystywane amatorsko.
    Nikon D300 Nikkor 18-105, 50/f1,8, SB-700

Domyślnie

Zacznij od bezplatnego oprogramowania (GIMP). Jak Ci nie przypasuje, to sprobuj tanszego PS, Elements.

Domyślnie

Mam zainstalowanego Photoshopa cs2 i zastanawiam się czy wgłębiac się w niego. Obsługa komputera nie jest dla mnie czarna magią, także pewnie sobie poradzę. Zastanawiam sie czy warto wykorzystywac starsza wersje programu.

Domyślnie

Dla mnie największym minusem starych wersji jest to, że nie zainstalujemy do nich nowych wersji ACR.
    Możliwości edycji spokojnie starczyłyby mi z wersji CS2, co jednak z tego skoro nie doinstaluje do niego ACR w takiej wersji by osbługiwał NEFy z D700...

Domyślnie

a NEF-y z D80 obsługuje?

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Możliwości edycji spokojnie starczyłyby mi z wersji CS2, co jednak z tego skoro nie doinstaluje do niego ACR w takiej wersji by osbługiwał NEFy z D700...
    Korzystaj z DNG.

Domyślnie

prz3mo wykazał jedyną, choć niezwykle istotną, niedogodność korzystania z starszych wersji PS. Osobiście wykorzystuję licencję na CS2 i na razie nie widzę powodów do upgrad'owania.
    Może pomyślę o tym przy CS6 ~ CS7

Domyślnie

Czyli można pracowac jak dla początkującego amatora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jendrek.gd Zobacz posta
    Mam zainstalowanego Photoshopa cs2 i zastanawiam się czy wgłębiac się w niego. Obsługa komputera nie jest dla mnie czarna magią, także pewnie sobie poradzę.
    )) A co ma umiejetnosc obslugi komputera z praca w Photoshopie..? To tak, jakbys powiedzial: potrafie prowadzic samochod, wiec z wykopaniem ladnej, wymiarowej dziury za pomoca koparki -- tez sobie poradze...
    Oczywiscie, ze wszystkiego mozna sie nauczyc, ale nie nalezy upraszczac, ze skoro cos sie juz wie, to z czyms podobnym przyjdzie rownie latwo (szybko, poprawnie, i z dobrymi wynikami).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Przecież nie pisałem że zostane wirtuozem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów