Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Lampa quantum + nikon d60

Witam,
    Mam zamiar kupić sobie lampę quantum PT-300
    http://www.quantuum.pl/detal.php?id=...ng=pl&curr=PLN
    tylko zastanawiam się jak ją odpalać. W nikonie d60 niema wejścia na kabel do wyzwalania lampy
    i tu moje pytanie:
    Czy radiowy wyzwalacz ( http://www.quantuum.pl/detal.php?id=...ng=pl&curr=PLN ) sprawdził by się w przypadku d60? Bo widzę że jest w zestawie kabel który trzeba podłączyć do aparatu..
    Ostatnio edytowane przez pellaore ; 02-10-2009 o 20:39

Domyślnie

nie podłaczasz tego kablem tylko wpinasz w sanki lampy błyskowej...

Domyślnie

wiem ze się wpina w sanki ale czy nie trzeba podłączać tego kabla krótkiego do aparatu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pellaore Zobacz posta
    czy nie trzeba podłączać tego kabla krótkiego do aparatu?
    Nie, nie wpina sie - sygnal o wyzwoleniu idzie z sanek.

Domyślnie

dzięki czyli mogę spokojnie kupować ;] . EOT

Domyślnie

Rozmawiałem ostatnio z pracownikiem Quantuum o wyzwalaczach (mam jeden) i o ich skuteczności.
    Dowiedziałem się, że akurat ten model co wskazałeś ma problemy z wyzwalaniem lamp w czasach 1/160 i powyżej. Mogę to potwierdzić (sprawdzone empirycznie) jako że mam ten problem ze swoimi lampami.
    Dodatkowo dowiedziałem się że w przeciągu miesiąca Quantuum wprowadzi nowy model wyzwalacza, który ma działac w 100% bez zarzutu.

Pozdrawiam

Domyślnie

Też mi się obiło o uszy, że firma Quantuum planuje taką nowinkę sprzętową. Starają się zadowolić swoich klientów jak tylko mogą
    A wiadomo ile będzie kosztował ten nowy, niezawodny wyzwalacz?
    Cena porównywalna do poprzednika?

Domyślnie

heh właśnie wczoraj dotarła do mnie ta lampka i wyzwalacz :P wyzwala się dobrze tylko czasem lampa sama błyska... nie wiem dlaczego?!

Domyślnie

zmien baterie w wyzwalaczu na swoje (jesli zalozyles te ktore byly w komplecie)

Uprawnienia umieszczania postów