Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kolejne próby

Domyślnie

Trochę kolory mi nie pasują, za dużo saturacji. Nie bardzo wiem co chciałeś pokazać.
    D90, N35f1.8, N60f2.8 Micro, CZJ S135f3.5
    CANON 5D, C 17-40 f4 L, C 85 f1.8

Domyślnie

jedynie trojak a bo cos tam chciales wykrzesac ale i tak cieniutko
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

To po kolei:

1. Moim zdaniem najlepsza z całej serii, ale brak obróbki - popracuj nad tym zdjęciem
    2. Podobnie do 1 ale kadr gorszy, barak dołu i nie bardzo to się mi układa
    3. Jakoś ciasno - dziwny kadr i za mała GO a do tego ten fioletowy zafarb - nie
    4. Też fiolet zabija i też nie bardzo kadrowo
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

1 i 2 dla mnie to kosz

ale 3 mi sie podoba i kolor i kadr i ta ostrosc, ta droga w tle robi fajna linie

4 tez moze byc kolor mi sie nadal podoba ale to juz nie to samo co 3
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |
    Galeria Zapraszam do ogladania i komentowania

Domyślnie

1 fajna, tylko kolory nie teges.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    1 fajna, tylko kolory nie teges.
    Trochę pracy w PS i będą z niego ludzie
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

i ja się pytam, czemu takie miniatury?

zamiast szaleć z ilością, wybierz Twoim zdaniem zdjęcie najlepsze, posiedź nad nim odpowiednią ilość czasu, potem zostaw na noc, posiedź nad nim znowu i wtedy nam zaprezentuj w ludzkim rozmiarze

Domyślnie

Nie słuchaj - jak będziesz robił zdjęcia przy których wystarczy podciągnąć selektywnie poziomy i wyostrzyć, to wtedy będziesz tam gdzie chcesz. Nie więcej niż 10 min. na zdjęcie!
    1. na nie
    2. zdecydowanie najlepsze okoliczności przyrody. Bardzo ładne niebo można wyciągnąć z tego zdjęcia.
    3. fajna zabawa GO. Łąka z pierwszego planu ma za mało miejsca. Zrobiłeś z niej główny motyw - daj mu się pokazać.
    4. mogło być fajne gdyby trawy były kwiatkami powiedzmy. to zamazane drzewo w oddali podoba mi się.

Generalnie jak widzisz. Zdjęcia nie są z górnej półki, ale naprawdę widać, że starasz się szukać motywów i środków przekazu. Na koniec napiszę tylko, że najtrudniej zrobić zdjęcia typu 1 i 2, żeby były zachwycające. Najtrudniej pokazać prostotę w wyrafinowany sposób.
    Im gorsze zdjęcie tym więcej sfrustrowanych trolli.

www.photorganic.blogspot.com

Uprawnienia umieszczania postów