Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Angela vs Samyang

Pierwsze zmagania z manualnym Samyang 85/1.4. Dopiero pod koniec sesji ostrzyłem ręcznie skupiając się bardziej na kadrach zamiast zastanawiać się czy aby poprawnie ustawiłem ostrość. Myślę więc że góra jeszcze dwie sesyjki i będzie się pięknie operować samym szkłem. Niedoskonałości kadrowe tłumacze więc zbytnim skupieniem się na punkcie ostrości w momencie kadrowania

1,2
    3,4
    5,6
    7,8
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

wszystko ładnie ale jednak ja bym dał do portretu niż do glamour...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Ups, byłem pewny że zamieszczam do sąsiedniego działu, moje niedopatrzenie.
    olender.me

Domyślnie

Bardzo ładne portrety, szkiełko rysuje fantastycznie.

Domyślnie

do mnie w sobotę dotrze Samyang 85, miło popatrzeć co to cudo robi z portretem Technicznie bombowa 4 i tylko o tym się wypowiem
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Domyślnie

zdjecia bardzo ladne imho tylko ze fakt faktem mimo wszystko 85 mm na szklo DX kompletnie sie do portretow nie nadaje (wiem wiem zaraz mnei pojadą) ale mialem i 50 i mam 85 i to jest po prostu za dlugie na dx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyo Zobacz posta
    zdjecia bardzo ladne imho tylko ze fakt faktem mimo wszystko 85 mm na szklo DX kompletnie sie do portretow nie nadaje (wiem wiem zaraz mnei pojadą) ale mialem i 50 i mam 85 i to jest po prostu za dlugie na dx
    Również mi się tak wydawało. Trzeba stanowczo dalej odejść co na początku stwarza problemy, nawyki z początku górą. Stwierdzam jednak że ta ogniskowa jak najbardziej jest OK do portretów na DX
    Są ludzie co znacznie dłuższymi ogniskowymi robią portrety a zarazem doskonałe im wychodzą
    olender.me

Domyślnie

Spoko portrety
    50 na dx przerysowuje z bliska wiec dla mnie odpada jako jedyne szklo
    85 to standardowy portret wiec sie nadaje do "wszystkiego"

Domyślnie

Oj kolego pleciesz, przeciez nawet widac na zalaczonych zdjeciach ze znakomicie do portretu sie nadaje, wrecz jest do tego dedykowany.

Domyślnie

Ładne światełko na pierwszych 4, wszystkie kadry generalnie udane.

Uprawnienia umieszczania postów