Close

Strona 50 z 51 PierwszyPierwszy ... 4048495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 506

Wątek: Canon 7D

Domyślnie

witam
    Jest to dobra amatorka puszka , do filmowania i focenia amatorsko jest super.
    nówka 1100 euro wiec cena przemawia za nią bardzo.

pozdrawiam
    Darek

Domyślnie

amatorska? 7d to raczej nieco wyzszy segment

z cala pewnoscia najlepszy crop w canonie, i jeden z najlepszych ogólnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    amatorska? 7d to raczej nieco wyzszy segment

z cala pewnoscia najlepszy crop w canonie, i jeden z najlepszych ogólnie
    Sorry ale to nie pucha profi ze względu na budowę i to co ma w środku.
    Entry level bedzie 550 wiec 7d mozna nazwać możne pol-profi ale to i tak za duzo to moje zdanie.( robie foty na rajdach - bloto deszcz ,piach to sa warunki rajdowe)
    Kazdy potrzebuje aparatu do czegoś innego jako koń roboczy sie nie nadaje wiec to pucha dla amatora z fajnym cropem 1,6.

Mam parę rawow z niej mogę podesłać jak kogoś interesuje.

Darek
    Ostatnio edytowane przez dzygit ; 25-06-2011 o 01:19

Domyślnie

7d to puszka klasy d300s, d300 to tez puszka amatorska?

widuję co najmniej kilku fotografów używających 7d, pracujących między innymi dla PAP-u - no ale to puszka amatorska
    http://canonfieldreviews.com/7d-1-weather-sealing/

a crop może też być zaletą, wszystko zależy od sytuacji
    nie bronię tej puszki, ale uważam teorie, iż w canonie nic poniżej 1d nie robi zdjęć za spore nadużycie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    7d to puszka klasy d300s, d300 to tez puszka amatorska?

widuję co najmniej kilku fotografów używających 7d, pracujących między innymi dla PAP-u - no ale to puszka amatorska
    http://canonfieldreviews.com/7d-1-weather-sealing/

a crop może też być zaletą, wszystko zależy od sytuacji
    nie bronię tej puszki, ale uważam teorie, iż w canonie nic poniżej 1d nie robi zdjęć za spore nadużycie

mi 1d padł przez wilgoć . lcd poszło w diabły .Powiedzmy 1d wytrzyma więcej co dla mnie jest ważne.

Link wyżej to tylko zimno wiec nie jest aż tak ważne najgorsze dla aparatu jest kondensacja powietrza - to zabija elektronikę jak nie jest zabezpieczona odpowiednio.
    Na canonie jest link do 7d co padl na deszczu lekkim - taśma zardzewiała łącząca mi to samo się przytrafiło w 1dmk4.
    crop 1,6x super nawet bardzo do sportu nie powiem , 7d czy 1d czy 350 wsio robi zdjęcia lecz każdy jest innym narzędziem do czegoś innego.
    trza zadać sobie pytanie po co na co i do czego aparat - nie kupuje sie szkla f8 do kosciola ani F 1,2 na słoneczne plażę.

Pozdrawiam Darek

warunki na rajdzie ponizej

jak nie na rajd to na pewno bym go kupił bo sprzęt fajny i foty tez super trzaska.
    Ostatnio edytowane przez dzygit ; 25-06-2011 o 03:18

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Moj D2x wytrzymal wszystko i tez robie rajdy 4x4 Piekna sprawa czy to piach, pył , błoto czy deszcz - nic go nie ruszy . Robilem tez D300 w takich samych warunkach i tez przeżył bez problemu. Nic sie nie dzialo nawet z obiektywami . Z tego co cytalem i rozmawialem z pewnym czlowiekiem uzytkownikiem 7D to nie ma problemu i podobno ta puszka jest prawie w ten sam sposob uszczelniona co Canony z najwyzszej polki. Prawda czy fałsz ? Czekam na wiecej odpowiedzi

PS
    Musze popracowac na 7d ..wlasnie .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzygit Zobacz posta
    ..Jest to dobra amatorka puszka , do filmowania i focenia amatorsko jest super.
    To, że ona nie jest dla ciebie, to nie znaczy, że jest amatorska. Nie bądź taki egocentryczny
    Mógłbym na tej zasadzie wymienić sporo profesjonalnych puszek ... nie nadających się do profesjonalnej fotografii ??? Body profesjonalne nie musi się nadawać do wszystkiego. Ba, najlepsze profesjonalne body są właściwie dedykowane do konkretnych rodzajów fotografii.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-06-2011 o 19:59
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

kto ma lub długo używał?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    kto ma lub długo używał?
    Coś Cię korci ?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Rycerz