Close

Strona 4 z 51 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 506

Wątek: Canon 7D

Domyślnie

Szkoda że nie dali jeszcze odbiornika tv ]:->
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartello Zobacz posta
    Wg. mnie Canon nie pokazal nic nowego... jak zwykle odgrzewa body i tylko dogania konkurencje. Wsadzajac tak gesto upakowana matryce bez zadnych zmian w konstrukcji technologicznych nie mozna spodziewac sie dobrego, a tym bardziej lepszego niz w poprzednich konstrukcjach obrazka... tak wiec glowna zaleta Canona odpada.
    Rzeczy jak wirtualny horyzont, sterowanie lampami juz od dawna sa w naszym systemie wiec tez bez szalu... Nie wiem czym sie ludzie ekscytuja w tym body ?
    Canon od juz ladnych paru lat leci tylko i wylacznie na opinii nie wysilajac sie zbytnio w tworzeniu czegos nowego... i dlatego tam mnie nie ma
    Nie żebym był miłosnikiem canona, ale jeszce nie wiemy jak będzie obrazowała ta matryca, niewiadomo jakie towości w niej zastosowano. Teoretycznie mało proawdopodobne, że przy gęstości 18mpix/crop 1.6 osiągnęli cuda, ale kto wie ? Jeśli będzie to poziom 5d2, a AF będzie naprawdę dobry, to przy 8fps będzie potężne narzędzie dla osób potrzebujących długich ogniskowych. Przy długich tele najczęściej pracuje się przy przysłonach 2.8-5.6 więc dyfrakca przy takiej gęstości nie jest straszna, a 18mpix daje spore możliwości poprawy kadru (co też często potrzebne przy dynamicznych scenach).
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartello Zobacz posta
    Wg. mnie Canon nie pokazal nic nowego... jak zwykle odgrzewa body i tylko dogania konkurencje. Wsadzajac tak gesto upakowana matryce bez zadnych zmian w konstrukcji technologicznych nie mozna spodziewac sie dobrego, a tym bardziej lepszego niz w poprzednich konstrukcjach obrazka... tak wiec glowna zaleta Canona odpada...
    Wiemy, wiemy - chociaż ? ... http://www.canonrumors.com/2009/08/e...press-release/

Domyślnie

No to już jest: http://www.dpreview.com/news/0909/09...os7d.asp#press

Ostatnie przecieki potwierdziły się. Wygląda to naprawdę nieźle. Specyfikacja wygląda naprawdę nieźle pozostają dwa pytania:
    1. Co z jakością obrazu przy takim upakowaniu? Canon chwali się, że nowa matryca zapewnia wysoką jakość zarówno w wysokich jak i niskich ISO ale trzeba będzie poczekać na zdjęcia.
    2. Cena? Dziwna sprawa bo zawsze podawali przy specyfikacji. Czyżby Canon jeszcze nie zdecydował za ile sprzedawać nowy aparat?

Są już zdjęcia: http://www.imaging-resource.com/PRODS/E7D/E7DA7.HTM

Wychodziłoby na to, że Canon dobrze wysmażył tą matrycę.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_ ; 01-09-2009 o 07:14

Ostatnio edytowane przez punky ; 01-09-2009 o 07:32 Powód: poprawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    No to cena też się potwierdziła 1699$ czyli o 100$ mniej niż D300s na starcie. Obrazki na imaging-resource pokazują, że per-pixel jakość na wysokich ISO jest podobna tylko, że Canon ma tych pix więcej o 50%. No to Canon pojechał po bandzie. Ciekawe jak Nikon odpowie (za 2 lata).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    No to cena też się potwierdziła 1699$ czyli o 100$ mniej niż D300s na starcie. Obrazki na imaging-resource pokazują, że per-pixel jakość na wysokich ISO jest podobna tylko, że Canon ma tych pix więcej o 50%. No to Canon pojechał po bandzie. Ciekawe jak Nikon odpowie (za 2 lata).

No ja akurat uzywam systemu Canona
    przegladam wasze forum z ciekawosci i mysle ze takie 7D niezle zamiesza
    Mi sie podoba nowy pomiar swiatla widzacy luminacje i kolory (w teorii) i ten konfigurowalny AF (19 krzyzowych)

Ogolnie to dobra premiera ,bo zmusi Nikona do wypuszczenia sensownej odpowiedzi
    To zawsze lepiej dla nas jako klientow, niech sie na gorze marketingowe glowki pojedynkuja na cuda techniki, byle by nam dawali puszki za rozsadne pieniazki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    Ogolnie to dobra premiera ,bo zmusi Nikona do wypuszczenia sensownej odpowiedzi
    Nikon już wypuścił odpowiedź D300s. Nic innego w najbliższym czasie nie będzie.

Domyślnie

To wszystko się za szybko dzieje. Aparaty mają coraz to nowe bajery, poziomice (ja ze swojej nie korzystam), gps itd.

A zdjęć dalej nie robią same z siebie
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 4 z 51 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów