Close

Strona 26 z 51 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 506

Wątek: Canon 7D

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Chyba sobie kupie...

Domyślnie

no właśnie.......... do "filmowych" Canonów powstała już cała masa dodatkowego sprzętu, usprawniająca taką zabawę.... to prawdziwa żyła złota dla producentów....... np. takie Zacuto i ich Tactical Shooter i Z-Finder (widoczny na zdjęciu powyżej)
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym poczekal na konkretne zdjecia, wtedy mozna bedzie cos wiecej. jakies tam pierwsze oznaki mowia, ze pod wzgledem szumow i szczegolow Canon wysmazyl tu jakas calkiem rzeska matryce, ale dopoki nie bedzie produkcyjnych testow i porownywalnych kadrow, to sobie mozna gdybac...

co do reszty... no wlasnie... tak patrzac z punktu widzenia systemu Canona, to ten 7D jest bardzo milym sygnalem, ze panowie z kraju przekwitlej wisni ruszyli swoje zadki i przylozyli sie do tego korpusu, zamiast tylko zarzucic odgrzanym kotletem. na tle innych producentow - to juz sie nie ma co oszukiwac, ze znaczna czesc z tych ficzerow byla gdzie indziej i Canon tu Ameryki nie odkryl. no ale koniec koncow... biorac do kupy nadgonione ficzery, obiecujaca matryce i zupelnie sensowna cene to dla cropowcow w zasadzie wzorowy korpus. nie dla obecnych posiadaczy D300 (bo po co?) ale po czerwonej stronie barykady to na pewno bedzie hit sprzedazy
    No własnie o tym pisałem. Odnośnie obrazowania, wstrzymam się z oceną do czasu zrobienia samemu konkretnych testów. Jak na razie onoszę wrażenie, że matryca ma podobną charakterystykę jak ta z 5d2 -zaczyna szumieć i to zauważalnie dość szybko ale wraz ze wzrostem iso, przyrost szumów jest mniejszy niż można by się spodziewać.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    No własnie o tym pisałem. Odnośnie obrazowania, wstrzymam się z oceną do czasu zrobienia samemu konkretnych testów. Jak na razie onoszę wrażenie, że matryca ma podobną charakterystykę jak ta z 5d2 -zaczyna szumieć i to zauważalnie dość szybko ale wraz ze wzrostem iso, przyrost szumów jest mniejszy niż można by się spodziewać.

ja mam wrazenie, ze to jest charakterystyka D90. szumiec to moze to i nie szumi ale detale tez ida nadmiernie szybko w *. tak ze wyniki testow na dpreview to, owszem, wychodza ladne i lajkoniki daja sie nabrac na cuda-wianki, ale obiektywnie rzecz biorac jest ciulowo...

no dobra, moze ja jestem rozwydrzony moim 5D, ktore przy ISO 800/1600 sie juz owszem "ziarni", ale szczegol per-pixel* pozostaje fantastyczny. a to jest, bylo nie bylo, tylko crop, na dodatek z nasr... jak chinczykow w Pekinie liczba megapikseli

* - powiekszam zdjecia do 100% na ekranie, jak odplamkowuje zeby mi tu ktos nie wyjezdzal z piksloonanista, chociaz przy 5D (a pewnie nawet bardziej D3/D700) akurat latwo zapasc na ta przypadlosc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no dobra, moze ja jestem rozwydrzony moim 5D, ktore przy ISO 800/1600 sie juz owszem "ziarni", ale szczegol per-pixel* pozostaje fantastyczny. a to jest, bylo nie bylo, tylko crop, na dodatek z nasr... jak chinczykow w Pekinie liczba megapikseli
    do fx nie masz co zadnego dx porownywac, to jest w koncu ponad 2 x wieksza matryca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    do fx nie masz co zadnego dx porownywac, to jest w koncu ponad 2 x wieksza matryca
    no wiesz... Playstation tez ma FF i ta uwaga sie troche rypie. bo moze sie okazac, ze rzeczony 7D od ISO 400 poczawszy zje na sniadanie takie A900

ale zeby nie kopac juz lezacego... zgadzam sie w pelni, ze nie ma co porownywac 1,5x mniej megapikseli na 2,5x wiekszej matrycy. de facto, biorac te fakty pod uwage, to 7D i tak daje mega wypas obrazek/postprocess*

* - niepotrzebne skreslic

Domyślnie

To w 1Ds Marku IV wyskoczą pewnie z co najmniej 40 MP na pełnej klatce..

Question

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    czy ja dobrze zrozumiałem że ten aparat ma transmiter sterujący lampami zewnętrznymi ?
    Orientuje się ktoś na jakiej zasadzie to w Canonie działa ?
    nikt nie wie jak to działa w C. ?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Pewnie tak samo jak ST-E2.

Masz instrukcje i sprawdz co tam jest napisane http://gdlp01.c-wss.com/gds/0/030000...os7d-im-en.pdf

EDIT: Poza tym co to za roznica jak dziala? Wazne, zeby dzialalo w kazdych warunkach i nie zabijalo zywych istot w promieniu 100m
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 15-09-2009 o 23:16

Strona 26 z 51 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów