Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pianka ;)

Domyślnie Pianka ;)

Zimne polskie morze...

D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

To może na zachętę jeszcze jedno:

D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

kulten
    Gość

Domyślnie

Nie obrazisz się mam nadzieję jeśli napisze, że:
    - na niebie w górnej warstwie masz szum i dość blady ten odcień niebieskiego
    - pianę w kliku miejscach przepaliłeś (grzywy fal), zwłaszcza na tym najniższym pasku
    - no i gdzie motyw?

Jeśli bawić w tego typu zdjęcia należy zadbać o idealną ekspozycję a później w procesie obróbki o wyraźne zaznaczenie faktury wody, piany, piachu nieba chmurami etc.

Domyślnie

Oczywiście, że się nie obrażę - negatywne opinie są wg mnie cenniejsze niż pozytywne i są znacznie rzadsze, a Twoja do tego jest konstruktywna.

Bardzo dziękuję.

Domyślnie

Jedynka za Kultenem, głównie mi brak motywu
    Dwójka duuuuużo lepsza, fajne niebo, kadr, jest motyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Nie obrazisz się mam nadzieję jeśli napisze, że:
    - na niebie w górnej warstwie masz szum i dość blady ten odcień niebieskiego
    - pianę w kliku miejscach przepaliłeś (grzywy fal), zwłaszcza na tym najniższym pasku
    - no i gdzie motyw?

Jeśli bawić w tego typu zdjęcia należy zadbać o idealną ekspozycję a później w procesie obróbki o wyraźne zaznaczenie faktury wody, piany, piachu nieba chmurami etc.
    popieram wypowiedz Kultena w 100%

kulten
    Gość

Domyślnie

Fakt. 2jła lepsza bo zyskała motyw. Ale krzywy horyzont i też przepalenia.
    Teraz sprawdziłem i na 1 tez horyzont leci.

Domyślnie

Tomku,tym razem....,Kulten ma rację.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Spoko, dziękuję wami za komentarze. Andrzeju, pozdrowienia dla wnuka Następne będą lepsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    Spoko, dziękuję wami za komentarze. Andrzeju, pozdrowienia dla wnuka Następne będą lepsze
    Dzięki,przekażę.... ...jak będzie chciał ze mną gadać,bo ja jestem ten zły....co nie pozwala i strofuje....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Uprawnienia umieszczania postów