Szukaj
Posłużenie się NIK softem w tym wypadku nie zdało egzaminu.
Kadry mi się podobają ale na tym koniec. Za bardzo polegasz na sofcie i szukasz rozwiązań, w efekcie których wcale nie uzyskujesz poprawnej ekspozycji nie wspominając o kaszce na niebie i daleko posuniętej utracie jakości tych zdjęć. Bardzo lubię Karkonosze (sam również nie tak dawno tam fociłem) ale Twoje prace w mojej ocenie tylko popsuły obraz piękna tych gór. Sorki.
Nikon http://greg77.com/
U mnie w oryginalnym niezmniejszonym zdjęciu i widoku 1:1 mówienie o kaszce byłoby przesadą, więc nie wiem ja Ty to widzisz, ale ok, przyjmuję krytykę.Bez bracketingu na większości moich zdjęć z gór nie byłoby nieba w przypadku pozostawienia szczegółów w dolnych partiach kadru (mimo używanej szarej połówki)... A kadrów "tradycyjnych" mam trochę sporo, stąd odejście w trochę inną stronę. Inaczej byłoby monotonnie. A tak jest nowe spojrzenie na badź co bądź dwu tylko kadrach( co nie znaczy, że nie będę już w podobny sposób kreował żadnych fotografii).
![]()
Ok, moze ja widzę coś nie tak ale dla mnie na niebie w obu przypadkach masz ciapko/kaszkę. Ale niech to nie będzie tylko mój głos i kolegi. Niech inni też coś napiszą. I ze swej strony również zachęcam do do komentowania
. To uczy.
moze pokaż lepiej te "tradycyjne".
W tym przypadku obróbka jest mz kompletna porazką, nijak nie pasująca do zdjęc, a poza tym niszczącą zupełnie jakość tych fotek.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Kadrowanie ładne... Obróbka, rzecz gustu- w mój nie trafiła... Zaś jaką należałoby zastosować- filtry...
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Kadrowo bardzo dobre.
Kolejne prace zmasakrowane dziwną wizją![]()
Skontaktuj się z nami