czekam na wasze komentarze??
Szukaj
czekam na wasze komentarze??
bieluś
Jak dla mnie zdecydowanie za ciemno, za mało szczegółów by coś móc o zdjęciu powiedzieć. Wielu ludzi, którzy fotografią się nie interesują na widok takiej foty wyrażą swoje ach i och. Ja jednak wolę gdy widać coś więcej.
Zapewne widok był bajeczny, ale nie udało się go przedstawić w dostateczny sposób... Poza tym o czym wspomniał kulten, kadr nie trafił w moje gusta...
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
A ja bym to przyciął w kwadrat. Centymetr mniej dołu i ciutkę dalszy plan rozjaśnił. To co mi się podoba - to próba malowania światłem, kolory i rozświetlone trawy.
Sprawdziłem jak to zdjęcie wyglądałoby przy wydobyciu szczegółów. Przy wyciągnięciu zielonego koloru tej łąki w tle i liści drzewa oraz rozjaśnieniu i doprowadzeniu do porządku dołu, zaczyna faktycznie robić się bajecznie. Jest jeden problem. Strasznie powyłaziły pixele...
No właśnie i jeszcze to co napisał Nemeth. Centymetr dołu ciachnąć. Maciek, sprawdzałeś też jak to wygląda inaczej...? Naprawdę zaczyna być ładnie. Bieluś, bierz się za obróbkę Rawa
problem w tym że nie mam Rawa tego zdjęcia :/, zdjęcie to robiłem jeszcze kompaktem jakiś czas temu stąd pewnie te pixele, a no i jeszcze jedno zdjęcie jest oryginałem takie zrobiłem nie bawiłem się nim w żadnym programie leżało aż do teraz zmniejszyłem tylko jego wielkość w PS, aby móc je umieścić na forum i poddać obiektywnej ocenie.
bieluś
Za ciemno, za mało zdecydowanie - jeśli coś to postarał bym się jeszcze posiedzieć nad Raw-em. Kadr bez tematu przewodniego, nieco przypadkowy
Pozdrawiam: Camrak
Down Under - the place to be!
Skontaktuj się z nami