Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Wątek: Leica S2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

faktycznie ta cena trochę z kosmosu. drugi minus do niewielkie rozmiary matrycy - 30x45mm to taki niezbyt średni format. moim zdaniem uznana marka nie wystarczy, żeby S2 osiągnęło sukces.

troszkę tylko ciekaw jestem właściwości optycznych obiektywów Leici. Może ktoś zrobi małe porównanie szkiełek Leica vs Hassel vs Sekor
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Pomińmy animozje ortograficzne... (bo np. nie zakończyłeś wywodu kropką) . Jednak uważam, że się mylisz, bo Ty patrzysz na fotografię cyfrową możliwościami matrycy w tym co tu piszesz. A ja Ci na to, że matryca nie jest istotna w swych szumach w tym wypadku, a fotografie na papierze i tak piękne i plastyczne (także przy wysokich ISO) wychodzą z tego blaszaka (ale nie nosimy do labu, tylko drukujemy sami). To dalmierz, 1/6 sekundy, 1/15 sekundy to normalne czasy przy których robi się nim zdjęcia, nie potrzeba krócej, ma jasne szkła (wystarczą aby pracować przy nie za wysokim ISO) i w zupełności to wystarcza. Nie ma aparatu na rynku o podobnych możliwościach (zdjęcie nie jest samo w sobie wyrocznią, ale sposób jego robienia, wygoda, wielkość, cisza i parę jeszcze innych).
    I proszę nie piszmy o cenie, bo nas stać w kadrze na niego (i szkła) i tym się nie sugerowaliśmy, nabywając go. Nikt nikogo nie naciąga

O... kolega Czornyj dobrze napisał - zresztą na forum "rangefinder" jest całą masa nabitych w butelkę - tylko nikt tego nie mówi...hm....
    Ostatnio edytowane przez ovserwator ; 31-07-2009 o 14:38

Domyślnie

Czornyj, Observator. Są rózne podejścia do tematu. Ja obstaję za swoim zdaniem, szanuję Wasze.

Co do cen: Czornyj pamiętasz wątek, który kiedyś założyłem, dotyczący zakonczenia produkcji Noctiluxów? z tego co mi się wydaje, wtedy jasno określiłeś swoje zdanie co do poityki cenowej Leici.

Co do osławionego i Bogu ducha winego samsunga - te zdjęcia na prawdę tak wyglądały. Napisałem, ze zdjęcia z m8 wyglądały jak z samsunga, bo tak wyglądały, nie twierdzę jednak, że ten aparat robi zdjęcia na poziomie samsunga. Chyba wszyscy zanamy przyczynę takiego stanu rzeczy (bład operatora się to nazywało, czy jakoś tak )

Pozdrawiam Panów

Domyślnie

Bo uważam, że ceny Leici są piekielnie wysokie i w kombinacji ze zbyt późnym wejściem na rynek fotografii cyfrowej prędzej czy później doprowadzą tą firmę do bankructwa.

Natomiast jestem realistą i nie sądzę, by mogli sobie pozwolić na oferowanie produktów w niższej cenie, bo po pierwsze - są to produkty niszowe, po drugie - wykonywane w starym, leiczanym stylu, a nie plastik-fantastik masowo tłuczony przez chinoli pracujących za miskę ryżu i kopa w d...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Bo uważam, że ceny Leici są piekielnie wysokie i w kombinacji ze zbyt późnym wejściem na rynek fotografii cyfrowej prędzej czy później doprowadzą tą firmę do bankructwa.
    Każdej NIEbankrutującej firmie życzyłbym, aby w tym samym czasie jednocześnie wprowadzała na rynek korpus MF (z doborową szklarnią), korpus FF i na dokładkę kompakta APS-C.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

jakas taka brzydka z wyglądu i szkła sprawiają wizualnie kiepskie wrażenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    Tym się musimy pocieszać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    No NIE !!! a jeszcze chwile temu był zakochany w tej marce. Jak mawiał dozorca Popiołek "Koniec świata"
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

I jeszcze mają być ładne zdjęcia . Z brzydala ? Niemożliwe .

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów