Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

ta hama 220 to jest jakiś pancernik totalny.
    ..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Czy HAMA to pancernik... na pewno BARDZO dobrze wykonana torba Bardzo miły dla sprzętu środek (miękkie przekładki), klapa otwierana na zewnątrz (wydaje mi się że na plus - uchylamy wyciągamy i szast klapa na miejscu, pomysłowe haczyki na rzeczy które potrafią się szwędać po torbie, dostajemy od razu portfelik na karty i bardzo fajne przegródki na osprzęt. Wady.... nie mogę patrzeć na dno tej torby - obszyte jakimś skóropodobnym materiałem bez stopek (ma zapobiegać przemakaniu torby - a jak z przetarciami , przegródki tylko w pionie czyli sprzęt też pakujemy w pionie... mam ją i nigdy nie miałem odwagi jej używać... zresztą jest za mała (dostałem Defender 160).
    Zdecydowałem się na Tamrac 5612. Użytkowałem wcześniej mniejszy model i te jest dla mnie wypasiony. Minusem który ma to przegródki (nie są takie miłe w dotyku) taki sobie materiał ale pakowność - na maksa. Zobacz sobie opis torby. Wydaje się potwór ale nie jest tak źle... Zapomniałem powiedzieć... sprzęt układamy poziomo...
    Wybór należy do Ciebie...
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

Mi się nie sprawdziła ani torba ani żaden plecak. Od torby boli kręgosłup i przy pochylaniu przesuwa się do przodu. Plecak to już zupełna porażka nie licząc jakieś wspinaczki. Wyjmowanie z niego sprzętu to chyba tylko dla architektury lub krajobrazu. Najlepsze są kamizelki Newswear lub podobne podpinane do pasa sakwy (chociaż w reporterce kiedy się biegnie to sakwy skaczą jak piłeczki). Wtedy zawsze ręce są wolne a wyjmowanie czegokolwiek to przyjemność.

Domyślnie

Używam plecaka Lowepro, i szykuję sie do kupna plecaka typu Sling. Już go przymierzałem jest OK.

Domyślnie

Ja mam zarówno torbę, jak i plecak. Torba to Hama Defender 180, a plecak to Lowepro Computrekker AW. Torba jest idealna na mniejsze wypady, kiedy nie biorę wszystkiego, tylko body z gripem + lampa+dwa obiektywy. Plecak natomiast jest doskonałym rozwiązaniem w sytuacji, gdy zabieram wszystko, czyli w przypadku większych wyjazdów. Plecak dla mnie jest wygodniejszy, ponieważ ciężar jest dokładnie rozłożony, a torba niestety ciąży na jednym ramieniu. Torba jest jednak wyjątkowy wygodna, gdy nam zależy na szybkim dostępie do sprzętu, czyli dla wszystkich lubiących reportaż.
    “If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.”
    Edsger Dijkstra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basbas Zobacz posta
    Witam
    Poniewaz moja stara torba drastycznie stała się za mała na sprzęt, do tego stopnia ze musialam zabierac ze sobą dwie, jedna na body plus lampa druga na szkla...potrzebuję waszej rady, lepszy plecak czy torba foto ?
    musze zmiescić 2xbody, 5 szkieł, statyw, lampę i parę akcesoriów...
    Pozdrawiam
    Jeśli ma się zmieścić dużo sprzętu i dostęp do niego ma być szybki, to z mojej strony zaproponuję jakiś plecak typu sling. Może Kata z serii 3n-1?
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

W tygodniu będę przelotem w Łodzi. Czy możecie mi wskazać sklep z plecakami do foto. Taki kąkretny sprawdzony. Znalazłem parę w sieci, ale trudno jest do każdego wpaść i coś wybrać. Chciałbym poprostu na żywca to co mam w starym plecaku poprzymierzać w nowym i dokonać zakupu.
    D300 D80 F70 SB-800 18-200 VR 50/1.8 D 17-50 Tamron Sigma 10-20/3.5

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów