Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Domyślnie

Ja jestem newbe ale na moim 18-105VR większość mam ostrych i pare "jak żyletka" co mnie solidnie napędza do opanowania D90.
    Nastukałem dopiero ok 100 zdjęć więc nie mam póki co żadnych problemów z błędami w kopiowaniu...
    We`re not gonna wait another 4 years, shall we ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luka Gdynia Zobacz posta
    - na zblizeniu pixeloza
    Jak odpowiednio przybliżysz to zawsze będzie widać pixele... W końcu to format cyfrowy. A może po prostu ustawiłeś zbyt mały rozmiar pliku?
    - na tym obiektywnie zrobic dobre, ostre zdjecie to baśń
    -plastikowy gwint
    Kupiłeś kita, czego się spodziewałeś? Testy tego obiektywu były dostępne przed swoim zakupem, wystarczyło sprawdzić. Plastikowy gwint montują w tym obiektywie też nie od dzisiaj.
    - mam dwie karty sdhc 8 i 4gb, uzywam ich zamiennie, srednio 2-3 zdjecia lub na kazdej z nich sa z błedami i nie mozna ich nawet zgrac na kompa(!!!!) -zastanawiam sie czego to wina..
    Jak te błędy się objawiają? Błędnie zakodowany jpg? Jakieś artefakty na zdjęciach?

Domyślnie

A karty były formatowane w aparacie? Jakiej firmy są to karty (jak kingston, to sobie podarować można). Kurcze sam się nad D90 zastanawiam...
    D80|Tamron 18-200|masa dobrych chęci...

Domyślnie

Hej kupilem 2 tygodnie temu d90+ 18-55 .. , jestem zawiedziony
    - na zblizeniu pixeloza
    Ustawiona najwyższa jakość zdjęć L (rozdzielczość na 12mpix) i najmniejsza kompresja?

- na tym obiektywnie zrobic dobre, ostre zdjecie to baśń
    Zdjęcia jeszcze trzeba umieć robić. Poszukaj w sieci jakie ludzie cuda potrafią wyczyniać z tym obiektywem.

-plastikowy gwint
    I dokładnie w czym Ci to teraz przeszkadza?

- mam dwie karty sdhc 8 i 4gb, uzywam ich zamiennie, srednio 2-3 zdjecia lub na kazdej z nich sa z błedami i nie mozna ich nawet zgrac na kompa(!!!!) -zastanawiam sie czego to wina..
    Sformatuj kartę w korpusie, jak to zostało wcześniej zasugerowane.
    Sprawdź czy czytnik kart jest sprawny. Jeżeli to nie to, zmień kartę na jakąś porządną, byle nie chińską podróbkę.

Domyślnie

Panowie bawię sie trochę tym zestawem (D90+18-105VR) i chciałbym spytać mądrzejszych od siebie jaki wskazany byłby drugi obiektyw ?
    Makro odpada, najwięcej z racji małego brzdąca zapisuje się zdjęć w trybie portretowym. Przyznam, że większy zoom przyjął bym z chęcią ale wszystkie zdjęcia robie z ręki.
    Dla porządku - statyw ładnie schowany w etui, przy biegającym w kółko urwisie - cholernie nieporęczny...
    We`re not gonna wait another 4 years, shall we ???

Domyślnie

Dołóż sobie 70-300VR.
    Poręczny, długi i ze stabilizacją.
    Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 28-08-2009 o 22:50
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Makro odpada, najwięcej z racji małego brzdąca zapisuje się zdjęć w trybie portretowym.

jak do brzdąca to polecam 35/1,8

Oszczędny w słowach Awatar KOZI2000
    Miasto
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

lub 50/1.8 tani i dobry
    | D90 | MB-D80 | N35 1.8 | N50 1.8 | N18-105 VR | N70-300 VR | Benro A-500EX + BH2 | Naneu Alpha-L |

Domyślnie

Sigma 70-300 mm f/4-5.6 DG
    Sigma 50-200 mm f/4-5.6 DC OS HSM

popatrz też na te....wg mnie warto poczytać
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 29-08-2009 o 16:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    Sigma 70-300 mm f/4-5.6 DG
    Mogę się mylić, ale chyba lepiej dołożyć trochę do czerwonego paska na końcu (wersja APO)
    Najkony są lepsze, bo Kanony nie mają żółtego paska

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów