Ja jestem newbe ale na moim 18-105VR większość mam ostrych i pare "jak żyletka" co mnie solidnie napędza do opanowania D90.
Nastukałem dopiero ok 100 zdjęć więc nie mam póki co żadnych problemów z błędami w kopiowaniu...
Szukaj
Ja jestem newbe ale na moim 18-105VR większość mam ostrych i pare "jak żyletka" co mnie solidnie napędza do opanowania D90.
Nastukałem dopiero ok 100 zdjęć więc nie mam póki co żadnych problemów z błędami w kopiowaniu...
We`re not gonna wait another 4 years, shall we ???
Jak odpowiednio przybliżysz to zawsze będzie widać pixele... W końcu to format cyfrowy. A może po prostu ustawiłeś zbyt mały rozmiar pliku?
Kupiłeś kita, czego się spodziewałeś?- na tym obiektywnie zrobic dobre, ostre zdjecie to baśń
-plastikowy gwintTesty tego obiektywu były dostępne przed swoim zakupem, wystarczyło sprawdzić. Plastikowy gwint montują w tym obiektywie też nie od dzisiaj.
Jak te błędy się objawiają? Błędnie zakodowany jpg? Jakieś artefakty na zdjęciach?- mam dwie karty sdhc 8 i 4gb, uzywam ich zamiennie, srednio 2-3 zdjecia lub na kazdej z nich sa z błedami i nie mozna ich nawet zgrac na kompa(!!!!) -zastanawiam sie czego to wina..
A karty były formatowane w aparacie? Jakiej firmy są to karty (jak kingston, to sobie podarować można). Kurcze sam się nad D90 zastanawiam...
D80|Tamron 18-200|masa dobrych chęci...
Ustawiona najwyższa jakość zdjęć L (rozdzielczość na 12mpix) i najmniejsza kompresja?Hej kupilem 2 tygodnie temu d90+ 18-55 .. , jestem zawiedziony
- na zblizeniu pixeloza
Zdjęcia jeszcze trzeba umieć robić. Poszukaj w sieci jakie ludzie cuda potrafią wyczyniać z tym obiektywem.- na tym obiektywnie zrobic dobre, ostre zdjecie to baśń
I dokładnie w czym Ci to teraz przeszkadza?-plastikowy gwint
Sformatuj kartę w korpusie, jak to zostało wcześniej zasugerowane.- mam dwie karty sdhc 8 i 4gb, uzywam ich zamiennie, srednio 2-3 zdjecia lub na kazdej z nich sa z błedami i nie mozna ich nawet zgrac na kompa(!!!!) -zastanawiam sie czego to wina..
Sprawdź czy czytnik kart jest sprawny. Jeżeli to nie to, zmień kartę na jakąś porządną, byle nie chińską podróbkę.
Panowie bawię sie trochę tym zestawem (D90+18-105VR) i chciałbym spytać mądrzejszych od siebie jaki wskazany byłby drugi obiektyw ?
Makro odpada, najwięcej z racji małego brzdąca zapisuje się zdjęć w trybie portretowym. Przyznam, że większy zoom przyjął bym z chęcią ale wszystkie zdjęcia robie z ręki.
Dla porządku - statyw ładnie schowany w etui, przy biegającym w kółko urwisie - cholernie nieporęczny...![]()
We`re not gonna wait another 4 years, shall we ???
Dołóż sobie 70-300VR.
Poręczny, długi i ze stabilizacją.
Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 28-08-2009 o 22:50
pozdrawiam, Wojtek
Makro odpada, najwięcej z racji małego brzdąca zapisuje się zdjęć w trybie portretowym.
jak do brzdąca to polecam 35/1,8![]()
lub 50/1.8tani i dobry
| D90 | MB-D80 | N35 1.8 | N50 1.8 | N18-105 VR | N70-300 VR | Benro A-500EX + BH2 | Naneu Alpha-L |
Sigma 70-300 mm f/4-5.6 DG
Sigma 50-200 mm f/4-5.6 DC OS HSM
popatrz też na te....wg mnie warto poczytać
Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 29-08-2009 o 16:36
Skontaktuj się z nami