Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Starość...

Domyślnie Starość...

Zdjęcia zrobione dzisiaj podczas wizyty u dziadków. Oczywiście ukradkiem , żeby nie zauważyli Trudno by było namówić ich do współpracy. A o sesjii to mowy nie ma Ich zmęczone życiem twarze tak wiele mówią... Popatrzcie sami :

1.

2.

Tradycyjnie - dajcie mi baty !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Po pierwsze- za duze
    Szkoda, ze przy jedzeniu.
    Na babci światło nie zagrało. Konwersja dość szara.. choc generalnie postprocesu chyba nie było.. nawet wyostrzenia po zmniejszeniu.
    Namów ich koniecznie na zdjęcia. I przygotuj je nastepnym razem solidnie, zarowno przed zrobieniem jak i przed publikacją.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

"To se ne wrati..." jak mawiają starożytni Czesi Nie wyostrzałem specjalnie - efekt był fatalny! Poza tym jak masz do dyspozycjii światło zastane, robisz cuda żeby nie zwrócić na siebie uwagi... Ale z EOS-em 50D i to z gripem "to se ne wrati "

Tu masz mniejszy i "nie jedzący"

D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Starsi ludzie są świetnym tematem do fotografii, ale robiąc zdjęcia z ukrycia nie ma co liczyć na cuda.
    FOTOGRAFIA

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Ostatnie idzie jakoś oglądać w porównaniu z 2 pierwszymi, niestety nie mam tak dużego monitora co by się 2 pierwsze zmieściły bez przewijania.
    Ogólnie to mam wrażenie że ostrość jest za oczami złapana i przód twarzy się nie do końca łapie w GO, ale z ukrycie jak robisz ot nie ma czasu na dokładne zabiegi, dał byś większe przysłony i iso jak i tak konwertujesz do B&W a szum dodał by smaczku

Domyślnie

Wiem o czym mówisz... Poszedłem tym torem i zmieniłem kocept obróbki. Może trochę sztucznie (jak dla mnie) ale zdjęcie nabrało "klimatu" . Co wy na to?

Domyślnie

po poprawkach lepiej - choć do ideału brak tego i owego

conik
    Gość

Domyślnie

mam nadzieje ze nie masz mi za zle
    mysle ze podniesienie lokalnie kontrastu robi ciut lepiej
    ale i tak pierwsze pozostale na nie

Domyślnie

Nom... podobne do obróbki dziadka z ostatniego mojego postu... Wiem że brakuje tu światła i kadru , ale w tym przypadku , jak zaznaczyłem, nie miałem możliwości zrobienia im sesjii. Po prostu urzekły mnie ich stare, zmęczone twarze. Dzięki za wszelkie opinie. Wierzcie mi że będe starał się namówić dziadków na kilka fotek... ale raczej się nie uda A szkoda! Wielka szkoda... !

Domyślnie

conik - sprawiles, ze Babcia zamiast oczu ma czarne plamy.
    Puszki i słoiki...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów