Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak to zrobić?

Domyślnie Jak to zrobić?

Jaka jest wasza opinia co do sposobu uzyskania takiego efektu na zdjęciach:

BRUNO DAYAN
    http://www.kanyeuniversecity.com/blog/?em3106=233700_-1__0_~0_-1_6_2009_0_0&em3298=&em3282=&em3281=&em3161=

Chodzi mi konkretnie o ten 'anielski połyskujący pyłek' na zdjęciach. Właśnie on mnie interesuje... myślicie, że to ze zdjęcia jakiegoś oświetlonego pyłku rzuconego w powietrze i dodanego na warstwie? Bo te większe to widać, że jakieś światełka. Muszę przyznać, że facet potrafi uzyskać klimat...
    Z6, N24-70/4S, N35/1.8S, N50/1.8G, N85/1.8S, FTZ, N70-210/4-5.6

Domyślnie

Ja uważam tak:

Wszelkiego rodzaju Bokeh, Flary, Pyłki i duplikaty zostały dość sprytnie dodane przez sztab grafików
    a kolory które widzisz część została uzyskana przez lampy z nakładką foli w kolorze którym chciał ale jak tak bardziej się przypatrzę to wydaje mi się więcej zabawy w PS nad kolorystyką. Of corse najlepsi styliści, make up i hair, osoba od produkcji i motywu i jeszcze inni a końcowy efekt to te cukierkowe zdjęcia to majstersztyk i tego Pana znam i bardzo cenię jego prace.

Pobaw się nad warstwami i powinieneś bez problemu dodać część z tych rzeczy, poszukasz tekstur dobrej jakości aby je nakładać a co najważniejsze dobre ekspozycyjne i kompozycyjnie zdjęcie bo inaczej nie ruszysz taki motyw bo nie do wszystkiego się to nadaje.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

dzięki nikt już się nie wypowie?

Domyślnie

Czasami rozwiązanie najprostsze są najmniej prawdopodobne...
    Być może nie ma tu prawie żadnej postprodukcji, a zdjęcia robione były pod wodą.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Dla mnie to cross + ciekawe oświetlnie. A ten "pyłek" można uzyskać na kilka sposobów. Spróbuj sobie coś* oświetlić mocno poza "GO" i będziesz miał podobny efekt.

*np. wodę.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Ja myśle ze sa to brushe na warstwach w PHOTOSHOPIE!, + zdjecia

Domyślnie

też, tak sądzę. znalazłem podobne brushe ale jeszcze szukam lepszych

Domyślnie

ja mysle ze to przez takie ramki wypełnione wodą bo tak to wygląda
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Uprawnienia umieszczania postów