Otóż chciałem Was zapytać o małą poradę w sprawie torby na sprzęt - to co mam już sobie zajmuje trochę a Slingshot 200 nie wyrabia choćby nie wiem jak kombinować...
Oczywiście ktoś powie - kup największą i będzie git bo pewnie jeszcze miejsca zostanieotóż potrzebuję torby która będzie niejako dwu funkcyjna tzn na co dzień potrzebuję do niej wrzucić 1 puszkę z jakimś małym szkłem - choćby to było D200 + N 50/1.8 oraz musi mieć przestrzeń na laptopa w której laptopa nie będzie ale znajdą się wszystkie papiery, które po prostu muszę ze sobą targać - nie jest tego wiele ale coś pokroju A4 musi wejść (na grubość starczy jak będzie ze 3-4 cm takiej przestrzeni nawet... najlepiej gdyby kieszeń ta była jakoś z boku i niezależnie otwierana np na zamek tak by nie trzeba było całości otwierać po to by wyjąć np notes
Jednak czasem jest tak że trzeba tam wpakować więcej sprzętu i dlatego chciałbym by mieściła:
-D200
-D80 z gripem
-S10-20
-N24-70
-S150
-N70-210
i jak jeszcze gdzieś wejdzie to supportowo ta 50'tka może być
dodatkowo chciałbym aby puszki wchodziły do niej z zapiętymi szkłami - prawie zawsze zestaw 10-20+24-70 lub 24-70+150 i co ważne - z zalożonymi osłonami przeciwsłonecznymi (tak było by wręcz idealnie) bardzo fajnie by było gdyby wchodziły "na płasko" ale w pionie też może być tylko nie wiem jak zniosą to te osłony![]()
Z czasem może jeszcze wyniemię N 70-210 na coś 2.8 więc miło by było gdyby wszedł. Oczywiście do wszystkiego jakieś małe kieszonki na filtry, aku, czasem ładowarkę ale to już dużo miejsca nie zajmuje
Bardzo fajnie by było gdyby było w niej duży zasób wkładek przegródkowych tzn by producent dawał tyle by można było to dowolnie pokonfigurować a nie by było "na styk" - w slingshocie akurat przydała by się jeszcze spokojnie 1-2 wkłądka...
I teraz chciałbym Was zapytać co sądzicie że pomieści to wszystko co wymieniłem i sprawdzi się w opisanych zastosowaniach? Przyznam że jest lekki konflikt interesów ponieważ, z jednej strony miło by było gdyby torba nie miała na sobie wypisane "podwal mi sprzęt" a z drugiej strony mam ogromne zaufanie do Lowepro dla którego po kolejnym wypadzie gdzie pokrowiec AW uratował mi sprzęt przed zamianą go na akwarium bardzo bym chciał aby to było coś od nich i koniecznie z pokrowcem AW (kiedyś myślałem że to się mi nie przyda... o jaki ja naiwny wtedy byłem)
Myślałem o serii Stealth Reporter - jakieś 400 czy 550 będzie ok? jest jeszcze 650 ale nie wiem czy nie będzie za duży? - jest Commercial ale to już duże, sztywne bydle którego raczej nie ma sensu targać ze sobą na co dzień tym bardziej że rzuca się w oczy jak nie wiemStealth Reporter raczej nie tak bardzo - ew Nova 5 ale czy ona da radę? (btw kto mi wytłumaczy zasadniczą różnicę w cenie pomiędzy Nova 5 a ST550? bo jest chyba sztywniejsza a tańsza) - nie musi być jakoś strasznie sztywna ale żeby też nie była sakiewką na żetony
Może macie jakieś koncepcje jak to rozwiązać?cenowo najlepiej gdyby nie wyszło to ponad 400 no max 500zł... oczywiście mogą być inne marki i modele ale jeśli mogę prosić o uzasadnienie "dlaczego ta" to było by super - może być bardzo skrótowo
z góry wszystkim dziekuję
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami