Szukaj
D700 16,17-35,35
Świetne !!!
Wspaniały zestaw kolorów.
Piękna warstwowa wieloplanowość kadru.
Brawo !!!
zenit b + helios, pentacon six+ kpl szkieł, kilka kompaktów, nikon D90, nikkor 18-200, sigma 10-20
Podoba mi się kadr, podoba mi się obróbka ale tylko w sensie wyciągnięcia szczegółów i planów ze zdjęcia. Natomiast nie podoba mi sie (to co zdaje się lubisz) zestaw kolorów - taki, taki... "dziwny". taki inny. Ja tam na razie wole "normalne" kolory.
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Nie za bardzo rozumiem co masz na mysli mówiąc o kolorach. Ani sporo nie kręciłem, nie składałem z kilku zdjec, nie podbijałem za bardzo saturacji... po prostu warunki były jakie były i czasami można liczyc na takie światełko
D700 16,17-35,35
No mnie to jednak wygląda tak jakbyś pokręcił nie tylko saturacją![]()
Mnie osobiście najbardziej w oczy się rzuca zaniebieszczenie gór w drugim planie i spadek kontrastu. Odcina się ten fragment najbardziej od nasyconej zieleni i wyrazistych chmur...
Ale ogólnie ok. Trzymasz się podobnej obróbki więc plus za konsekwencje![]()
niestety po zmianie systemu jestem bez filtrówmusze sobie jakos radzic
D700 16,17-35,35
troche wyglada na takie sztuczne ale sie podoba![]()
Wiem, że na forum panuje przekonanie do krajobrazu jak najbardziej odpowiadające naturalnemu i większość szaleństw jest raczej omijana,
jednak w mojej fotografii poprzez obróbkę chcę osiągnąc czasami cos , czego moje oczy do końca nie widziały,
odnaleźć jakąś bajkowość- wiem że często nienaturalną , przekoloryzowaną, ale to właśnie sprawia mi przyjemność![]()
Jednocześnie sam bardzo lubię naturalne krajobrazy, jednak obróbkowo wole odskocznie![]()
D700 16,17-35,35
Skontaktuj się z nami