Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Post Torba potrzebna...

Panowie, jestem w potrzebuje, znaczy muszę wybrać torbę bo obecna jest za mała i już się pruje, pęka.
    A chodzi mi taki o to zestaw:
    Nikon d200+grip i założona sigma 24-70
    Nikkor 50
    Nikkor 18-135
    Sigma 10-20 + 70-200(w bliskich, wakacyjnych planach)
    SB-800
    Praktica + helios 50
    Revuenon 28
    Koszyk na baterie z gripa + 2 komplety akumulatorków.
    Kilka podstawowych kabli, filtrów i innych pierdół.

Może ktoś ma podobny zestaw, np gabarytowo i mógłby na podstawie własnego doświadczenia polecić coś dobrego...
    A poza tym, fajnie by było żeby była wyjątkowo nie przemakalna(plus mojej obecnej torby), miała jakieś "fajne bajery" typu, mniejsza klapka żeby wyciągnąć obiektyw(+ dla hamy), paski na statyw czy inne pierdoły, ale te użyteczne
    A i oczywiście cena... wolałbym nie przekraczać 300 pln(margines), znajdzie się coś w tej cenie wartego uwagi?

Domyślnie

Ja mam plecak Case Logic SLRC4 i torbę LowePro Nova 2AW. Obie marki sobie chwalę. Aczkolwiek plecak głównie służy do przechowywania lub przewożenia sprzętu gdzieś dalej. Z torby zaś korzystam dość często i nie zawiodła mnie, nawet w deszcz. Jakiś plecak Case Logic w tej cenie dostaniesz, Zastanawiam się tylko czy D200 z gipem wejdzie (może być problem)... W przypadku mojego wchodzą jeszcze 4 obiektywy i dwie duże kieszenie po bokach na jakieś dodatki, gdzie trzymam osprzęt.

Kiedyś dużo szukałem torby na sprzęt. Gdybyś chciał zmieścić wszystko do jednej, pewnie w 300 PLN się nie zamkniesz (no chyba że jakaś chińszczyzna).
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

ok, dzięki... ze względu na wygodę jednak preferuj torbę, z plecakiem za dużo zabawy, nawet choćby zmienić obiektyw... a co do torby która zaproponowałeś to wydaje mi się za mała...
    btw, znalazłem taka torbę:
    Hama defender 210
    Może ktoś ma ją z was?

Domyślnie

LOWEPRO - jedź do ich sklepu, coś Ci przygotują, firma ma wybór ogromy. I IMO to najlepsze torby/futerały foto.
    D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
    www.fotoryzacja.pl
    TOTAL BEGINNER

Uprawnienia umieszczania postów