Witam,
Nabyłem właśnie Epsona R285, ponieważ potrzebowałem drukarki z tuszami barwnikowymi do nadruku głównie na CD/DVD (wydruki pigmentowe z mojego HP nie schły na CD). Epson 3800 będzie musiał jeszcze chwilę poczekać, także póki co testuję R285 także do wydruku zdjęć.
Po kilku próbnych wydrukach nie dają mi spokoju 2 rzeczy:
Udało mi się dojść do porozumienia z kolorami i przy wydruku z PS kolory z drukarki są bardzo zbliżone do tego, co widzę na ekranie, ale tutaj pojawia się problem - zaraz po wydruku atrament zaczyna schnąć/wsiąkać w papier, co powoduje zmianę kolorów! Można wyraźne zaobserwować jakby delikatne blaknięcie zdjęcia. Po chwili (ok 1-2 minuty) kolory są zdecydowanie inne, od tego, co mam na ekranie. O co chodzi?
Jak ustawić wydruk CD z aplikacji zewnętrznych, np. Corel Draw? W instrukcji drukarki jest napisane, aby rozmiar papieru wybrać A4, ale gdzie wówczas umieścić wydruk? Wydrukowałem pierwszą płytę z wydrukiem umieszczonym po środku strony, drukarka pogubiła się kompletnie i wydrukował mi jedynie część na płycie, cześć na podajniku.
Pozdrawiam,
Marcin
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami