Szukaj
kadr i tytuł bdb , mz wolalbym dac wiecej dolu a mniej gory ta duza chmura w LG mnie osobiscie troche rozprasza
Dół mało ciekawy, chciałem mieć chmurne i przytłaczające niebo.
Zdjęcie ma fajny klimat, bardzo lubię takie. Co do moich uwag, nie bardzo przekonuje mnie dom w środku zdjęcia, troszkę dół drzew przyciemny i nie do końca podoba się niebo (obrobienie)w PG. LG mnie nie rozprasza, choć trochę dołu by się zdało.
ale i tak jest fajnie
Kadr jest bardzo ładny, ale te czarne plamy na drzewach... moim zdaniem do poprawki. Za wszelką cenę starałbym się ochronić detale w cieniach.
Sporo pewnie zależy od monitora w tym zdjęciu - ale upierać się nie będęDzięki za uwagi.
ładnie, nawet bardzo ładnie - wielkość nieba ładnie uswiadamia widzowi jaka to malutka chałupka stoi sobie sama wsród drzew na pustkowiu, dobra konwersja - gratki Piotrze![]()
To prawda, ale histogram i color sampler nie kłamią, a te najciemniejsze obszary maja wartości od (0,0,0) do (4,4,4), czyli wiele tam informacji niestety już nie ma. Oczywiście kompresja, rozmiar zdjęcia robią swoje, nie czepiałbym się tego, w BW kontrast i mocna czerń są potrzebne. Ale tu, moim zdniem te obszary są za duże.
Gdzieś w trawie, na chmurkach detale mogą miejscami się zgubić, ale drzewa są bardzo istotnym elementem komozyji tego zjęcia. I myślę, że to dobry argumet aby zostawić na nich więcej detali.
Oczywiście moim skromnym zdaniem![]()
Podoba mi się kadr i dramatyczne niebo![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami