Szukaj
ja mialem przyjemnosc przetestowac w czasie focenia na airpower w austrii
mozliwosci konfiguracji na pasie spore, calosc wygodna w obsludze, podstawowa sprawa to wlasciwe dobranie odpowiednich elementow systemu do konfiguracji sprzetu i tego co chcemy robic... calosc zaprojektowana
przede wszystkim do uzywania sprzetu, a nie jego przenoszenia, wiec np. lens changery maja zamkniecie nie
na zamek, ale na sznurek/zacisk
w komplecie z kazdym elementem jest oslona przeciwdeszczowa, takze jak cos na dopadnie nie ma problemu,
calosc zaklada sie bardzo szybko (sprawdzone w praktyce)
elementy mozna tak zapiac na pas, ze albo sie nie ruszaja, albo mozna je swobodnie przesuwac na pasie
uzywalem zarowno samodzielnie, jak i w polaczeniu z plecakiem think tank Streetwalker™ Hard Drive, gdzie pas
od systemu modular robil jednoczesnie za pas biodrowy plecaka
mozna do pasa wpiac takze szelki i dzieki temu np. za pomoca odpowiedniego paska do aparatu i paskow przypinanych do tych szelek podpiac jeden lub dwa korpusy i w ten sposob je nosic na przyklad
calosc bez zarzutu, mozna z czystym sumieniem polecic
bardzo rozbudowany i przemyslany system
i jeszcze taka uwaga, decydujac sie na ten zestaw nie nalezy kupowac setu modular na zasadzie ze jakos to bedzie (bo ten set nie obejmuje wszystkich elementow tego systemu), tylko raczej
zobaczyc jaki mamy sprzet, odpowiednio dobrac komponenty z wszystkich dostepnych i dopiero wtedy ewentualnie kupowac... no chyba, ze zdecydujemy sie na dzien dobry na zestaw 'pro modular', zawierajacy duzo wieksza ilosc modulow niz firmowy set ze strony think tank
http://www.snapperstuff.com/photogra...iewproduct.asp
Ostatnio edytowane przez kichu ; 30-06-2009 o 23:26
Fajny sposób noszenia sprzętu ale mam pytanie, jak zachowują się pasy w połączeniu z plecakiem posiadającym pas biodrowy? Bez plecaka nie da się iść np w Tatry na parę dni. Noszenie torby wydaje suię w takich górach skranie niewygodne. Pas byłby odpowiedni, lecz jakoś nie wyobrażam sobie połączenia 2 pasów. Może ktoś próbował?
w plecakach ThinkTanka kompatybilnych z ich systemem modular pas biodrowy plecaka odpinasz i zapinasz pas, do ktorego mocujesz poszczegolne akcesoria
nie ma problemu dwoch pasow
jest jeszcze taki myk, ze chodzac z plecakiem z zapietym pasem na moduly, mozesz w kazdej chwili odpiac plecak od pasa i plecak zdjac, a pas z akcesoriami nadal bedzie wisial na Tobie![]()
...w plecakach ThinkTanka kompatybilnych z ich systemem modular pas biodrowy plecaka odpinasz i zapinasz pas, do ktorego mocujesz poszczegolne akcesoria nie ma problemu dwoch pasow
Dziękuj, zapoznam się z tym systemem. Może to mi pomoże? Naprawdę mam kłopoty z noszeniem sprzętu w górach tym bardziej, że lekarze krytycznie wypowiadają się o moim kręgosłupie.
Hey
Jako że miałem kilka zapytań o pas i sakwy przez PW, odpowiew w wątku a nie przez PWkami
Zakupiłem bas biodrowy, szelki, Large i Normal Lens Drop in'a (na 77mm i na ok 67mm szkłą), sakwe na 24-70 (mieści się z tulipanem),, oraz sakwe na 70-200 mieści się również z tulipanem.
Każda sakwa jest wyposażona w pelerynke przeciwdeszczową (chowana od spodu), ściągacz. Duże sakwy mają jeszcze siateczkę ze ściagaczem na bokach (ma dekle bądź jakieś małe rzeczy np dokumenty)
Ogólnie system jest świetnie wykonany, łatwy do dopasowania, umożliwiający przemieszczanie się znajważniejszymi szkłami (również możliwy bieg, co przy torbie na ramieniu jest mało wygodne)
Stosuję pas+szelki+4 sakwy do kościoła jak i na wesele, torbę Tamrac PRO8 mam do akcesoriów (kable, filtry, baterie, extra lampe etc)
Obecnie nie wyobrażam sobie pracy bez tego systemu (nie ma znaczenia czy ThinkTank, Tamrac, czy Lowe Pro - chodzi mi o sakwy i uprzęż)
Zdecydowanie nie czuję problemów z plecami jak kiedyś z torbą na ramieniu. Cały ciężar szkieł spoczywa na biodrach, a jeśli chce to wszytsko usztywnić do szybkiego poruszania, dopasowuję uprzęż przez ściągnięcie pasków ramion.
Może zabrzmi to jak herezje - ale używając sakw nie zakładam w czasie pracy dekli na tylne ani przednie soczewki. Wyścielina jest bardzo miękka, oraz przez i po pracy sakwy są odkurzane. Daje mi to kilka sekund oszczędności przy zmianie szkieł na body.
Do do ustawienia
z przodu idą szkła najczęściej wykorzystywane, na tyle mniej, pomiędzy nimi na zwykłym pasku mam sb900 w jej futerale. w ten sposób jestem niezależny i mogę po kościele czy sali przemieszczać się bez trącania torbą ludzi krzeseł czy księdza
Cały czas natomiast pracuję nad zoptymalizowaniem ustawienia sakw, jak i wyboru szkieł do pracy.
Ostatnio zmodyfikowałem a raczej dodałem extra pasek aby przyczepić aparat do uprzęży aby nie był na szyi - wyszło genialnie - teraz pracuję nad dalszymi udogodnieniami.
Paweł
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
cieszy mnie, ze Ci przypasowalowitamy w klubie
![]()
w Polsce można kupić produkty thinkTank? Znacie jakieś sklepy internetowe albo przedstawicieli?
Dyziek wspominal ze k-consult (ci od sigmy) w Wawie maja, ale generalnie najszybciej zamowic z UK placac karta
http://www.speedgraphic.co.uk/
lub jesli tamci wyzej nie maja to w
http://www.snapperstuff.com/
ale Ci drudzy licza sobie drozej za wysylke
Skontaktuj się z nami