Zakupiłem niedawno moją pierwszą lustrzankę Nikon D5000 z obiektywem 18-55 i proszę was o pomoc w ustawieniu własnego profilu ponieważ nie wiem dokładnie jaką funkcje włączyć a jaką nie Z góry dziękuje
Szukaj
Zakupiłem niedawno moją pierwszą lustrzankę Nikon D5000 z obiektywem 18-55 i proszę was o pomoc w ustawieniu własnego profilu ponieważ nie wiem dokładnie jaką funkcje włączyć a jaką nie Z góry dziękuje
przeczytac instrukcje - tam jest jasno i wyraźnie napisane co do czego jest i co robi...
A jak sama nazwa wskazuje to są to ustawienia własne... czyli personalne... czyli twoje... czyli kazdy może i zapewne ma to inaczej ustawione, bo ile osób tyle preferencji
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec
najlepsze ustawienie aparatu
obiektywem do przodu, lcd do tyłu, lampa na górze, wizjer przy oku
DZIAŁA ZA KAŻDYM (prawie) RAZEM
sorry, nie mogłem się opanować![]()
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
No nie...ten ma odchylane LCD to nie trzeba się aż tak ciorać jak na przykład robisz zdjęcia z niskiej perspektywy.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
ee nabiajacie sie panowie.
zaraz sei dowiecie ze jestescie tacy a tacy bo wysmeiwacie pytanei noego uzytkownika ktory jak w kazym tego typu poscie napisze ze instrukcje wielokrotnie przeczytał i podobne tematy ale chciałby jednak sprawdzonych i najlepszych ustawien
no ale chodzi o "najlepsze" ustawienia
wiadomo, ze uchylany lcd jest "nieprofesjonalny" i właściwie dyskwalifikuje d5000 jako lustrzankę
no ale żeby być konstruktywnym - napisze jedno z forumowych przykazań
"w nefach robić będziesz i nie będziesz miał innych formatów przede mną"
ps.
ja ustawiam jeszcze wyostrzenie na + - lepiej się ogląda na lcd - ale i tak każdy nef obrabiam w kompie ...
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
Ej...czy ja napisalem ze odchylany jest nieprofesjonalny?! Cos macie w glowie.....ja tylko wychwalilem mozliwosc zmniejszenia ilosci ciorania jakie czasem uprawiam.
Do kolegi mareksz - poczytaj intrukcje jak kronos powiedzial.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
no i tymi radami zamykamy wątek - i błagam - czytajcie instrukcje tudziez szukać na forum...
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Skontaktuj się z nami