Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Magda w sztabie

sailor
    Gość

Domyślnie

stig .. sliczne .. szkdoa ze jedynie zaostrzyles apetyt .. za duzo imho zdjec z sielankowego slubu, brakuje rozwiniecia i zakonczenia historii .. ale mysle ze to jzu jest jesli nie na kadrach to w glowach.. ogolnie podsumowujac ... byle tak dalej .. co do techniki nawet sie nei wypowiadam swietne kadry i rewelacyjna obrobka.

Domyślnie

Po kolei, co do historii jako ciaglosci to oczywiscie zrozumialem, ze bedzie jeszcze wiecej tak?, gdyz troszke mi brakuje innych momentow z zycia...
    ...jak dla mnie to jest fotografia na baaaardzo wysokim poziomie, wrecz rewelacyjna.
    trojeczka rzeczywiscie zabija i swoim przekazem, swiatlem i kompozycja przebija zdecydownie pozostale foty, z ktorych kazda nieomal jest i tak na najwyzszym forumowym poziomie
    bardzo podoba sie i ta ostatnia, swietnie zestawione swiatlo ze swieczkami, dosc trudne do uzyskania
    ale slodze ale naprawde zaslugujesz stig na pochwale
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

co tu dużo gadać..piękne są te foty....,a modelka....ech. .

Domyślnie

skoro obiecałem w innym poście stigowi krytykę - to dotrzymuję słowa. Będe tu trochę pod prąd, bo wszyscy chwalą.
    tzn mimo, że krytykuję, to zdjęcia prezentują b. wysoki poziom i co do tego przekonywać nie muszę.
    stig jest swiadomym fotografem i ma na tyle dużo samokrytyki, że zdziwiłbym się, gdyby wystawił kiepskie zdjęcie.
    podstawa w fotografii - czyli światło i panowanie nad nim - świetne. modelka, jej oczy - super.
    to czego się czepiam? ano tej serii, tego zestawienia, samej idei - czyli zarzuty bardziej natury ogólnej, powiedzmy filozoficznej. Gdyby każde z tych zdjęć było wystawione w osobnym wątku i bez ideologii - byłoby OK.
    Tak, wiem, nie znamy tu całej historii. Po prostu poza fotoreportażem nie przekonują mnie zestawienia zdjęć. Jeszcze jakiś tryptyk - OK. Ale jeśli trzeba do opowiedzenia historii zrobić całą wystawę, tzn że historia jest nieczytelna. Tu jest aż 8 zdjęć i to okazuje się, że jest za mało. Powinno się ją pokazać w sposób bardziej skondensowany, albo odpuścić. To sprawia wrażenie jakbyś chciał, próbował, pokonać granicę między fotografią a filmem. Ciągnie cię do Video? Serio pytam.
    Co do zabiegów na zdjęciach, które może tłumaczy historia, ale bez niej są nieczytelne - czemu wnętrza przy zdjęciach dziewczyny są takie nieciekawe - "rozpadające się"?
    Najsłabsze jest zdjęcie stojącej w oknie. Brzydka rama, jak na suknie ślubną i jednocześnie największe (zrozumiałe) kłopoty ze światłem.
    super - zdjęcie nr 3 - ruch, modelka, oświetlenie (tylko te wnętrze!). Bardzo też podobają mi się zdjęcia nr 4,5,7,8. Na 4 chyba ostrość uciekła z oczu.
    zdj nr 1 - dziewczyna raczej nie założyłaby takich butów do tej sukienki. To zupełnie różne style.
    zdj nr 2 - krew wyszła dość sztucznie.
    Może inaczej - krócej podsumuję - gdyby nie chęć zrobienia z tego historii te zdjęcia byłyby lepsze, bo nie dorzucałbyś tam elementów, wg mnie które popsuły je nieco jako pojedyńcze zdjęcie. Bo wtedy wybrałbyś inne wnętrza itd ... I nie miałbym się czego czepiać, bo potrafisz to co chcesz świetnie zrealizować.
    Powyższe odczucia są oczywiście zupełnie subiektywne i można się z nimi absolutnie nie zgadzać
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

swietne daje do myslenia
    nikon D200 d70s l N28-70 f2.8 l N 70-200 f2.8 VR l N24-120VR l 20mm f2.8l N50 f1.4 l N60 f2.8 l N85 f1.8 sb800

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Jako zdjęcia - wybitne. Jako tematyka (narkotyki) - horror. Jakież będzie przebudzenie po tym ślubnym śnie! Tego seria nie pokazuje, a może powinna...
    Seria jak dla mnie bardzo depresyjna i z punktu widzenia młodzieży bardzo kontrowersyjna.
    Jednak pod względem fotograficznym oceniam na piątkę z plusem. Chociaż mimo to trudno odwrócić oczy od tematyki - horroru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Jako zdjęcia - wybitne. Jako tematyka (narkotyki) - horror. Jakież będzie przebudzenie po tym ślubnym śnie! Tego seria nie pokazuje, a może powinna...
    W tym watku, to nie jest seria... Po prostu kadry w kolejnosci, w jakiej zostaly zrobione.
    A co do tematyki... Ile mozna znosic ciagle usmiechniete, cudownie wycycane, usmiechniete laski na okladkach periodykow? Po jakims czasie zaczyna nudzic. Zreszta -- nigdy mnie do konca nie krecily "ladne" zdjecia. Oczywiscie w moim portfolio przewazaja, ale mysle, ze to tylko kwestia czasu...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

3, 4, 7 dla mnie rewelka

Domyślnie

pomysł
    fotografie
    i panna młoda wymiatają, mistrzostwo świata
    ...tylko gdzie jest ten jej wymarzony - gdzie jest pan młody?

Domyślnie

Jako stary milicjant powiem Wam Obywatelu, że krew macie sztuczną Ale reszta powoduje u mnie kompleks niższości.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów