Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Capture nx 2-pomocy

Witam, wlasnie zainstalowalem darmowa, 60 dniowa wersje. Kurcze za bardzo nie wiem co i jak. Moze ktos wiem gdzie znajde instrukcje? Nie wiem gdzie wyostrzyc, wyprostowac, rozjasnic dana czesc zdjecia, itp. Widze tylko w panelu z lewej strony: adjust i filter, reszta nie wiem gdzie sie schowala

Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam,

Radek
    Ostatnio edytowane przez Mich77 ; 26-05-2009 o 22:35

Domyślnie

Wszystko w przystepnych lekcjach, z przykładami (też video) jest tu: http://www.capturenx.com/en/index.html
    ... temporary out of order ...

Domyślnie

Witam,wlasnie sie zalogowalam tutaj 1-szy raz szukajac pomocy na temat Capture NX 2 a trafilam dosc szybko na Twoj watek Mich77.
    Nie chcialabym zaczynac nowego watku,poniewaz problem jest na pewno bdb znany.Otoz mialam triala w zestawie z zakupionym D90,ktory nie wywolywal RAWow,teraz mam dalej NX2 i nadal nie moge ich wywolywac?

O co chodzi?
    Prosze o pomoc?
    Slyszalam wiele dobrych opini na temat tego programu,wiec jestem zaskoczona ze nie moge z niego korzystac.
    Dziekuje z gory za pomoc

Domyślnie

Trochę mało danych. A wpisałaś kod z opakowania płyty?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    ...

Domyślnie

A jaką masz wersję? Bo może ta Twoja nie ma jeszcze wsparcia dla NEFów z D90? Ściągnij najnowszą ze strony Nikona (2.2.0 bodajże) i zobacz czy dalej masz to samo. U mnie trial działa bez problemów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoncat Zobacz posta
    Witam,wlasnie sie zalogowalam tutaj 1-szy raz szukajac pomocy na temat Capture NX 2 a trafilam dosc szybko na Twoj watek Mich77.
    Nie chcialabym zaczynac nowego watku,poniewaz problem jest na pewno bdb znany.Otoz mialam triala w zestawie z zakupionym D90,ktory nie wywolywal RAWow,teraz mam dalej NX2 i nadal nie moge ich wywolywac?

O co chodzi?
    Prosze o pomoc?
    Slyszalam wiele dobrych opini na temat tego programu,wiec jestem zaskoczona ze nie moge z niego korzystac.
    Dziekuje z gory za pomoc
    Która wersja? Bo 2.0.0 najczęściej spotykana na płytkach nie czyta plików z D90.

Domyślnie

Ale to dziwne, że trial dołączony do D90 nie czytał jego plików.

Domyślnie

Widac Nikon nie mysli i laduje plyty do pudelek bez patrzenia Swoja droga, przy uruchomieniu powinno Ci wyskoczyc, ze jest dostepna nowa wersja i zeby dokonac aktualizacji.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów