Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Chrzest - Ola

Domyślnie Chrzest - Ola

Ostatnimi czasy sporo komunii, ślubów etc.

Ja nieco w innej tematyce ... chrzest

Możecie mi zarzucić brak konsekwencji (raz pastele potem B&W, tu dzież kolor, itp.), już śpieszę z wyjaśnieniami. Materiał przygotowywałem do prezentacji dla rodziców i zazwyczaj miksuje tam zdjęcia żeby nie było monotonnie. Z materiału wybrałem 8 kadrów i już nie robiłem ich na nowo żeby cały set był ze sobą spójny.

Co do samego chrztu, to niecodzienne wydarzenie. Raz do roku w Wielką Noc w jednej z parafii odbywa się całonocna msza z czuwaniem w trakcie której obywa się chrzest. O tyle różniący się od innych chrztów, że dokonuje się przez zanurzenie całego dziecka (trzykrotne) w święconej wodzie (wcześniej następuję poświęcenie wody).

Dobra starczy pisania, czas coś pokazać.

Ok więc możecie strzelać

Domyślnie

to musi byc trauma dla dziecka - Wielkanoc a więc temperatury jeszcze nie za wysokie, woda w kościele raczej nie podgrzewana no i w samym kosciele upałów pewnie nie ma - ciekawe ile dzieciaków po takim wyczynie ma zapalenie płuc?

odnośnie zdjęć - dość ciekawe, ale szału nie robią.

Domyślnie

6ka fajna ! Fajnie mały(a) zaglał(a).

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

woda był podgrzewana, zaraz po wszystkim dziecko było przebierane co też widać. raczej żadne się nie rozchorowało. Przynajmniej bohaterka reportażu miała się dobrze po "kąpieli".

Domyślnie

LOL. Takiego chrztu jeszcze nie widziałem. Troszkę mi nie pasi obróbka. Za żółto, za pomarańczowo, ale to tylko mój taki spaczony gust
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Mówiąc szczerze, to trzymałbym się jednej kolorystyki i o ile 1,2,7 są dla mnie ok, to 4 już tutaj nie pasuje (kolorystycznie). Kadry przyjemne.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

A rodzice też mogli na golasa wskoczyć do basenu, czy przyjemność była zarezerwowana dla niemowląt? Bo w sumie chrzest można w każdym wieku wziąć.....

Uprawnienia umieszczania postów