Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Nad Motławą

Domyślnie Nad Motławą

2.

3.

4.

5.

Na blogu dałam większe
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Na 3 i 4 kiepsko widac ta pare w oknie. Kadry sa nie przemyslane. 1 fajna na widokówke, 5 fajna na duzy pamietakowy obraz w antyramie. Smutne kolory odpychaja.
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

a ja chciałbym to zobaczyć wydrukowane i w tej formie jakiej to sprezentujesz młodym - to wtedy zrobi wrażenie!

Domyślnie

Świetna seria hehehe pięknie pomyślane i wykonane, od micro do macro Bravo.

Pozdrawiam,
    AMI

PS> i ta stylizacja na otworkową fotografie na jedynce
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Kalina, Twoj nowy styl ma jedna bardzo wielka (jedyna) zalete - sama swiadomie w dobie kryzysu napedzasz robote konkurencji. To sie chwali i ceni. Masz gest!

Domyślnie

tak to widzialem:
    pierwsza fotka - o co chodzi, prowokacja?
    druga i trzecia fotka - yyy, chyba jednak powinno byc w architekturze... az sprawdzilem czy to napewno dobry dzial
    czwarta fotka - aaaahhhhaaaaaa!!!

swietne! gratuluje kolejnego swietnego pomyslu, a i wykonanie na najwyzszym (znaczy sie Twoim) poziomie!
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Przemyślane i dopracowane.
    Podoba mi się zwłaszcza 1ka i 5tka.
    2,3 i 4 to super koncepcja i starannie wykonana, ale robiłaby wrażenie, gdyby była pokazana bez 2 pozostałych.
    Pozdrawiam.
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Na 1, jak dla mnie blur wygląda b. sztucznie. W końcu okna są w jednej płaszczyźnie w stosunku do miejsca z którego fotografowałaś, tak więc obojętnie na jakiej przysłonie by tego nie robić z tej odległości to wszystkie okna powinny być tak samo ostre ? (A już na pewno przy przysłonie 3,5, ogniskowej 24 mm i odległości od fotografowanego obiektu 25-30 m bo gdzieś tyle ma Motława w tym miejscu, zakładając, że robiłaś z brzegu a nie z promu Przy okazji budynek bardzo "leci" w lewo. Rozumiem, że taki był zamysł w obróbce ale jak wspominałem - dla mnie wygląda sztucznie.

2-4 bardzo fajny pomysł i wykonanie.

Na 5, jak na moje mało wprawne jeszcze oko zaburzone są prawa fizyki (odbicie w obrazie wygląda jak przeklejone z innego zdjęcia):
    - kąt padania powinien równać się kątowi odbicia
    - szyba w obrazie raczej nie działa jak zwierciadło powiększające
    - zupełnie inny rozkład cieni na twarzy pana młodego
    - na odbiciu pan młody wygląda jakby trzymał jakąś książkę na kolanach a w oknie trzyma Panią Młodą za rękę

Domyślnie

Myslalem, ze nigdy nie napisze tego w watku Kaliny, ale...

Jedyna rzecz jaka mi sie widzi w tych zdjeciach to shift... (to jest Canona 24 z TS, a nie stylizacja na foto otworkowe AMI

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    Kalina, Twoj nowy styl ma jedna bardzo wielka (jedyna) zalete - sama swiadomie w dobie kryzysu napedzasz robote konkurencji. To sie chwali i ceni. Masz gest! :)
    R - jak kiedyś będę narzekała na brak klientów i 'doba kryzysu' zacznie być dla mnie odczuwalna, zapewne wspomnę Twoje światłe słowa.
    Choć i tak w napędzeniu roboty konkurencji mam wieloletnią praktykę i czuję się nieco ubodzona tym, że dopiero teraz to dostrzegłeś:)

A na dziś mam sporą satysfakcję, że moje zdjęcia spotykają się z tak różnym odbiorem.
    Fotografia to pochodna indywidualności i to że zdjęcia masowo się podobają wszystkim, może tylko niepokoić.

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów