Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie D700 - serwis Nikona - ile czasu na czyszczenie i regulacje?

Chciałbym oddać do serwisu Nikona jednego z moich D700 - czyszczenie, regulacja AF, itp.
    Ile realnie czasu im to zajmie? Pierwsza robótka już 7 lutego, chciałbym puszeczkę już mieć...

Oddawał ktoś ostatnio?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

moja ostatnio leżała ponad miesiąc bo nie mieli gum do d700 i nie wiadomo czy dalej mają

Domyślnie

Zawsze mi się wydawało, że prościej/naturalniej w takich wypadkach jest zadzwonić/napisać do usługodawcy z prośbą o info ......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Zawsze mi się wydawało, że prościej/naturalniej w takich wypadkach jest zadzwonić/napisać do usługodawcy z prośbą o info ......
    A dziękuję, Oczywiście, jak to w serwisie firmowym zapewnia się klienta, że wszystko będzie zrobione na wczoraj, solidnie, tanio i nic przy okazji nie wymienią czy zepsują . Za dużo było przebojów z serwisem żebym nie zapytał o takie rzeczy na forum, czyli u prawdziwego źródła. Jak widać powyżej nie mają nawet gum do D700, więc jak myślę o czymś bardziej skomplikowanym (bo może i coś takiego wyjdzie) to wolę już dać do innego serwisu. Relację prześlę po otrzymaniu puszki.
    John Coltrane

Domyślnie

Gum dalej nie ma, do D700 i paru innych body też może będą pod koniec miesiąca, ale może nie...

Czyszczenie za to od ręki, ale bez wymiany.

No i wymiana w NPSie jest już płatna niestety, trzystaileśtam złotych.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    A dziękuję, Oczywiście, jak to w serwisie firmowym zapewnia się klienta, że wszystko będzie zrobione na wczoraj, solidnie, tanio i nic przy okazji nie wymienią czy zepsują . Za dużo było przebojów z serwisem żebym nie zapytał o takie rzeczy na forum, czyli u prawdziwego źródła. Jak widać powyżej nie mają nawet gum do D700, więc jak myślę o czymś bardziej skomplikowanym (bo może i coś takiego wyjdzie) to wolę już dać do innego serwisu. Relację prześlę po otrzymaniu puszki.
    Jest jakiś jakiś powód, dlaczego nie posiadają gum lub innych części na stanie. Skoro ich nie produkują sami, a kupują poprzez europejską centralę z Holandii, to gdzie leży problem z zaopatrzeniem?

Domyślnie

Wymiana tandetnych gum staje się luksusem za który trzeba zapłacić, chyba, że będą coś majstrować w środku. U mnie w NPS się uwinęli z wymianą gum, czyszczeniem matrycy, wymianą migawki, stabilizacji lustra, czyszczeniem itd. w 3 dni i to w sierpniu. Może lepiej było by podpiąć puszkę do kogoś z NPS i wtedy było by poza kolejką
    | D800 | D700 | 14-24 | 24-70 | 70-200vr2 | 35 | 50A | S85 | 3x SB900 |3x SB800 | Phottix Odin

Domyślnie

Jutro wysyłam do innego serwisu. Po miłej i konkretnej rozmowie się zdecydowałem. Ten D700 jakoś nigdy mi nie leżał... ciężko było go ustawic żeby ostrzył w punkt. W porównaniu do drugiego, który jest szatanem ostrości i sprawności, ten jawi się jako amatorska pucha z serii Dxx. Ale Pan z serwisu mądrze mówił i obiecał, że zrobi go na bóstwo . Zobaczymy.
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Jutro wysyłam do innego serwisu. Po miłej i konkretnej rozmowie się zdecydowałem. Ten D700 jakoś nigdy mi nie leżał... ciężko było go ustawić żeby ostrzył w punkt. W porównaniu do drugiego, który jest szatanem ostrości i sprawności, ten jawi się jako amatorska pucha z serii Dxx. Ale Pan z serwisu mądrze mówił i obiecał, że zrobi go na bóstwo . Zobaczymy.
    jaki to serwis?
    .........

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów