Chciałbym oddać do serwisu Nikona jednego z moich D700 - czyszczenie, regulacja AF, itp.
Ile realnie czasu im to zajmie? Pierwsza robótka już 7 lutego, chciałbym puszeczkę już mieć...
Oddawał ktoś ostatnio?
Szukaj
Chciałbym oddać do serwisu Nikona jednego z moich D700 - czyszczenie, regulacja AF, itp.
Ile realnie czasu im to zajmie? Pierwsza robótka już 7 lutego, chciałbym puszeczkę już mieć...
Oddawał ktoś ostatnio?
14 dni roboczych
moja ostatnio leżała ponad miesiąc bo nie mieli gum do d700 i nie wiadomo czy dalej mają![]()
Zawsze mi się wydawało, że prościej/naturalniej w takich wypadkach jest zadzwonić/napisać do usługodawcy z prośbą o info ......
A dziękuję, Oczywiście, jak to w serwisie firmowym zapewnia się klienta, że wszystko będzie zrobione na wczoraj, solidnie, tanio i nic przy okazji nie wymienią czy zepsują. Za dużo było przebojów z serwisem żebym nie zapytał o takie rzeczy na forum, czyli u prawdziwego źródła. Jak widać powyżej nie mają nawet gum do D700, więc jak myślę o czymś bardziej skomplikowanym (bo może i coś takiego wyjdzie) to wolę już dać do innego serwisu. Relację prześlę po otrzymaniu puszki.
Gum dalej nie ma, do D700 i paru innych body też może będą pod koniec miesiąca, ale może nie...
Czyszczenie za to od ręki, ale bez wymiany.
No i wymiana w NPSie jest już płatna niestety, trzystaileśtam złotych.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Wymiana tandetnych gum staje się luksusem za który trzeba zapłacić, chyba, że będą coś majstrować w środku. U mnie w NPS się uwinęli z wymianą gum, czyszczeniem matrycy, wymianą migawki, stabilizacji lustra, czyszczeniem itd. w 3 dni i to w sierpniu. Może lepiej było by podpiąć puszkę do kogoś z NPS i wtedy było by poza kolejką![]()
| D800 | D700 | 14-24 | 24-70 | 70-200vr2 | 35 | 50A | S85 | 3x SB900 |3x SB800 | Phottix Odin
Jutro wysyłam do innego serwisu. Po miłej i konkretnej rozmowie się zdecydowałem. Ten D700 jakoś nigdy mi nie leżał... ciężko było go ustawic żeby ostrzył w punkt. W porównaniu do drugiego, który jest szatanem ostrości i sprawności, ten jawi się jako amatorska pucha z serii Dxx. Ale Pan z serwisu mądrze mówił i obiecał, że zrobi go na bóstwo. Zobaczymy.
Skontaktuj się z nami