Zamierzam przeskoczyć z obróbką zdjeć z laptopa (HP dv-5) na "coś" stacjonarnego, stricte do obróbki NEF`ów i grafiki w PS i Illustratorze. Sporo wątków tego rodzaju jest już na forum, z większości coś "wziąłem", poczytałem sporo opinii o tym, co jest dziś na rynku ... i zgłupiałemgeneralnie na czasie z kompami byłem jakieś 6 lat temu i jak do tej pory nie był mi potrzebny żaden update wiedzy, aż do teraz.
Wydumałem coś takiego (budżet max 3500 PLN brutto, ale im mniej tym lepieji teraz pytanie do tych z was, którzy albo niedawno mieli podobne dylematy, albo już je rozwiązali i są szczęśliwymi użytkownikami nowego kompa:
Płyta: MSI Z77A-GD55 / alternatywnie MSI Z77A-G43
Procesor: Intel Core i5 3570 Ivy Bridge 3,4 Ghz lub Intel Core i5 3470 Ivy Bridge 3,2GHz
RAM: Kingston HyperX DDR3 2x8GB 1600 MHz CL10 XMP Blu
Grafika: MSI GTX650 Ti boost 2GB / alternatywnie zastanawiam się nad MSI GTX660 2GB
Cooler CPU: Noctua NH-U12P SE2
SSD: OCZ SSD Vertex450 128GB SATA3 (VTX450-25SAT3-128G)
Zasilacz: CoolerMaster GX 650W lub OCZ ModXStream Pro 600W
Obudowa: CoolerMaster N400 NSE-400-KKN1
HDD nie biorę, zamierzam podłączyć zewnętrznego Story Station 1,5TB. Monitor: EIZO 2243 WH-BK (na stanie).
Wszystko jak pisałem z przeznaczeniem na LR, Adobe CS (głównie PS i AI), czasem NX`a i docelowo PhotoModeler Scanner (jak kupię
Macie jakieś sugestie ? Coś byście zamienili / wymienili ? Generalnie chciałbym, żeby całość zmieściła się w możliwie najmniejszym pudełku więc jak ktoś z Was ma jakiś inny wariant obudowy na taką konfigurację to będę wdzięczny!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami