Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Domyślnie Rozbierana sesja na cmentarzu żydowskim

http://www.tvn24.pl/autor-rozbierane...,350235,s.html

Przyznawać się który to.

A tak na serio to mohery przewrażliwione są, jestem pewny, że autor nie miał na celu znieważenie nikogo i nawet nie musiał znać pochodzenia cmentarza, tylko media to podchwyciły i poleciało lawiną jak zawsze. Miał swoją wizję, ciekawe miejsce i nawet zdjęcia niezłe z tego co widzę, może znajdzie ktoś oryginały?
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Kto jest przewrażliwiony?
    Cmentarz to miejsce tabu (w każdej kulturze), no chyba, że ktoś nie reprezentuje żadnej kultury.
    I na nic wszelkie usprawiedliwienia post factum (rżnięcie głupa).

Domyślnie

mohery?

To spokojnie możesz nazywać mnie moherem ...

Domyślnie

Nagości na cmentarzach jest w Internecie więcej i to niezależnie od tego, jaki to cmentarz. Gdzieś też czytałem sesję z kimś, opisaną jako sesja z modelką.

Mnie osobiście rusza mocno samo połączenie. Artyzm, wizja fotografa, czy cokolwiek innego - dla mnie tutaj uzasadnienia nie mają. Są miejsca, których się nie rusza i nie świeci na nich dupą. Żeby mi za to płacono - nie zrobiłbym rozbieranej sesji na cmentarzu.

A że z byle czego można zaraz szum zrobić, to nic nowego. Wyrażanie własnego zdania notorycznie jest odbierane jako bycie moherem, lewakiem, faszystą, czy innym wytworem. Strasznie płytkie, wypaczone i tępe społeczeństwo, wychowane w Internecie, do tego nie znające wielu definicji i wypaczające jeszcze więcej z nich. Takich zdjęć na cmentarzu się nie robi i koniec, kropka.

Nie kupuję nagości na cmentarzu tak samo, jak nienawidzę palenia papierosów oraz włączonego telefonu. Nie kupuję też szeroko rozumianej otoczki tolerancji polegającej na łamaniu wszelkich norm i niewyparzonych mord, które reagują alergicznie na krytykę takiego postępowania. A ci tzw. "artyści" czasami poza robieniem szumu kontrowersyjną sesją są zwyczajnie ubodzy intelektualnie dla mnie. I miało to brzmieć obraźliwie, bo to oszołomy. Już się słynne zdjęcia na cmentarzu słodkich niuni na Naszej Klasie przyjęły? Czas na goliznę?

Jedyne zdjęcia, jakie uznaję na cmentarzu, to te dokumentalne, np. nagrobki, rzeźby itp. Sam taki projekt uruchomiłem, chociaż z pewnymi oporami wyjąłem aparat z plecaka na cmentarzu nie tak dawno. Także żydowskim, co prawda opuszczonym i zaniedbanym, ale jednak cmentarzu. Za to widok pobitych butelek i puszek oraz spęd rozszczekanych małolatów w jednym z kątów uświadomiły mi po raz kolejny, dokąd to wszystko zmierza...

Mogę się jeszcze skłonić do zdjęć gotyckich: modelka na cmentarzu, ale ubrana odpowiednio do tematu.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexter88 Zobacz posta
    A tak na serio to mohery przewrażliwione są,
    Oburzenie na sesje rozbieranych pań w miejscach takich jak cmentarze, to nie jest "przewrażliwienie moherów", a zupełnie naturalny odruch ludzki.
    Cmentarz - jeśli tego nie wiesz - to miejsce, gdzie składa się szczątki zmarłych. Ludzi którzy byli naszymi ojcami, dziadkami, żonami, dziećmi. To miejsce, które każdemu NORMALNEMU człowiekowi kojarzy się ze stratą kogoś ukochanego. Bezczeszczenie go niestosownym zachowaniem, a fotografownie się nago na cmentarzu jest niestosownym zachowaniem, jest zwykłym aktem wandalizmu. Jest niesmaczne, niegodne człowieka. Jest objawem zezwierzęcenia.

Jedyne, co naprawdę odróżnia nas od zwierząt, to chowanie zmarłych.
    W razie potrzeby, prosze do mnie pisac raczej na e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au"
    www.analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cmentarz, to "tylko" kawałek ziemi. Bezpośrednim - za przeproszeniem - repozytorium ludzkich szczątków jest trumna. Co Państwo powiecie na "gołe baby" wijące się w "pseudo-sexy-paroksyzmach" na trumnie? Bo temat chyba pokrewny... A aż takiego ostracyzmu nie pamiętam.

(A propos - też uważam, że autor/pomysłodawca tej sesji przeinwestował w artyzm).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zako Zobacz posta
    Cmentarz, to "tylko" kawałek ziemi. Bezpośrednim - za przeproszeniem - repozytorium ludzkich szczątków jest trumna. Co Państwo powiecie na "gołe baby" wijące się w "pseudo-sexy-paroksyzmach" na trumnie? Bo temat chyba pokrewny... A aż takiego ostracyzmu nie pamiętam.
    Trumna? zależy w jakiej kulturze, a cmentarz właśnie jako "kawałek ziemi" w każdej chroniony jest specjalnymi immunitetami.

Domyślnie

Trumna jako rekwizyt to coś innego, ale z golizną także jest u mnie tępiona. Przecież wiadomo, w jakim kontekście może być użyta i do czego służy. Nie wiem, po co na siłę szukać powodów do tego, by wykorzystać symbole i łamać zasady. Kasa i szum? Ambitne.

Zresztą taka modelka też za wiele w głowie nie ma, skoro chętnie pozuje do tego typu zdjęć. Nie tylko fotograf przyłożył do tego rękę. Skoro miał wizję, a modelka nie zwróciła mu uwagi - ma takie samo podejście do tematu. Dla mnie to proste. Dwie osoby sobie opinię wyrobiły.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Do mohera mi daleko,bardzo daleko,ale bym nie chciał,żeby jakaś "cycata baba" biegała po moim grobie.To miejsce wymaga szacunku,To tak w skrócie.Jest tyle miejsc gdzie można latać z "wywalonymi cycami",że naprawdę nie trzeba tego robić na cmentarzu.

Domyślnie

Również nie jestem moherem, ale robienie tego typu zdjęć na cmentarzu jest dla mnie oznaką zwykłego braku kultury.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów