Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie D3200 czy d5100?

Witam Zamierzam kupić dodatkowy aparat min. do użytku osobistego aby używać na wakacjach nagrywać jakieś filmiki itp. a zarazem jako drugi aparat do torby na śluby. I tutaj wiąże się pytanie jaki polecicie d3200 czy d5100 bo cena jest identyczna?
    Nikon D300, Tamron 17-50 2/8, Nikkor AF 50 f1.8D, Nikkor AF-S DX 35mm f/1,8G, SB-800, D3200

Domyślnie

Proszę bardzo - popatrz, przeczytaj, porównaj, zdecyduj czego najbardziej potrzebujesz i co jest dla Ciebie najważniejsze itd.

D3200 vs. D5100

Domyślnie

Dziękuje za przesłanie porównania ale co doradzicie?
    Nikon D300, Tamron 17-50 2/8, Nikkor AF 50 f1.8D, Nikkor AF-S DX 35mm f/1,8G, SB-800, D3200

Domyślnie

Wiesz, nie chcę się tutaj wymądrzać ale stwierdzenie "co doradzicie" jest tak ogólne, że wręcz pozbawione racji. Posiadasz D300, kilka fajnych szkieł i nie wiesz czego potrzebujesz? Z doradzaniem to jest tak, że posiadacze D3200 doradzą 3200, natomiast właściciele D5100 będą za tym modelem. I nie ma się co dziwić. Znajdą się też tacy, którzy doradzą D5200 a jeszcze inni napiszą - sprzedaj D300 i kup D7100 itd. Prześledź kilka wątków a zobaczysz, że tak to się kończy Tyle mojej opinii. Aparaty różnią się matrycą, procesorem, wielkością, nikt nie wie czego od niego oczekujesz (jakie parametry będą najważniejsze) - może lepszy będzie np. bezlusterkowiec? To tylko spekulacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luk009 Zobacz posta
    Witam Zamierzam kupić dodatkowy aparat min. do użytku osobistego aby używać na wakacjach nagrywać jakieś filmiki itp. a zarazem jako drugi aparat do torby na śluby. I tutaj wiąże się pytanie jaki polecicie d3200 czy d5100 bo cena jest identyczna?
    Kolego, po tylu latach na forum powinieneś już doskonale wiedzieć, że czasem warto sprawdzić, czy czasem nie ma już podobnego tematu.

Klik1
    Klik2
    Klik3
    Klik4
    Klik5
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Uprawnienia umieszczania postów