Close

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 137

Domyślnie D7100 vs D700/D600

Witam
    Ostatnie okoliczności pokazały, że wejdę w fotografie ślubną. Proszę o pomoc w dobraniu zestawu. Sprzęt nie tylko do fotografii ślubnej, ale także w szeroko pojętej reporterce (mniej sport). Wiem że nie podając ceny zaraz zaczniecie ironizować, ale nie wiem ile muszę wydać na początek, aby zacząć już ze sprzętem w miarę profesjonalnym. Myślę o FX, ze względu, że nie zamierzam kupować dwa razy, a i tak prędzej czy później będę chciał przejść na FX, żeby uzyskać jeszcze więcej. Do tej pory nie posiadałem lustrzanki (własnej), ale w foto siedzę już dosyć długo. Proszę o propozycje zestawów na początek, które sprawdzą się w ślubach (dom, kościół, wesele, plener).
    Pozdrawiam

PS. Proszę o poważne odpowiedzi.

Domyślnie

Siedzisz w foto i nie wiesz jakiego aparatu potrzebujesz? Daj spokój. Nie miałeś przypadkiem d90 ? Szukałes ostatnio aparatu na forum. Nikt ci nie poda gotowego zestawu He a jakie to okoliczności sprawiły że wchodzisz w śluby? Jeśli zdjęcia to je pokaż
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 01-05-2013 o 00:38
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Oszczędny w słowach Awatar misio1399
    Miasto
    Kraków/ Faringdon UK

Domyślnie

kazde z tych body jest dobre tylko trzeba umiec je wykorzystac aparat sam nic nie pstryknie ciekawego ^ ^

Domyślnie

Pudlox, nie chcę Cię urazić, ale pytanie zadałeś tak jakbyś był kompletnym laikiem, a nie "w foto siedzę już dosyć długo". Na tak zadane pytanie nikt tu Ci nie odpowie nic wartościowego, bo i co Ci wartościowego może powiedzieć ktoś, kto nie ma pojęcia jakie zdjęcia robisz, jak je robisz i jaki sprzęt jesteś w stanie ogarnąć w warunkach reportażu ślubnego. Każdym z tych aparatów możesz zrobić i świetny, i tragiczny reportaż. Niestety wydaje mi się, że o fotografii (profesjonalnej - czyt. komercyjnej) nie wiesz za wiele, a wydaje Ci się, że kupisz lustrzankę i zarobisz kokosy na ślubach. Nie odbieraj tego jako ataku. Aha, weź też pod uwagę, że większość osób, które robi fotografię ślubną ma też inne źródło dochodów (główne), bo bardzo ciężko w Polsce utrzymać się tylko z fotografii. Zanim "wejdziesz w fotografię ślubną" weź to pod uwagę, bo możesz wydać +15tyś PLN w sprzęt, który Ci się nawet nie zwróci.

Domyślnie

Poziom umiejętności i obycie widać w temacie który założyłeś tydzień temu:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....51&postcount=1
    Jak widać siedzenie w foto dosyć długo nie wystarcza
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Fakt, przepraszam. Byłem zmęczony wieczorem i wyraziłem się dosyć lakonicznie. W sumie śluby zaczynam, ale w reporterce już trochę siedzę. Gdy wrócę z weekendu majowego to w piątek wieczór wszystko wam dokładnie wytłumaczę, ponieważ źle interpretujecie moje słowa ..
    Pozdrawiam Michał

Domyślnie

Kolejny juz przypadek "zostania" fotografem ślubnym po zrobieniu pierwszego ślubu znajomych znajomych

Pozdrawiam i powodzenia życzę.
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Niestety, ale kolego jesteś w błędzie .. Nie taka jest kolej rzeczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pudlox Zobacz posta
    Proszę o propozycje zestawów na początek, które sprawdzą się w ślubach (dom, kościół, wesele, plener).
    Pozdrawiam
    a ja proszę o rozwinięcie tej że ciekawej myśli
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów